用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 培道小學好嗎?有無人決定讀?
go

培道小學好嗎?有無人決定讀? [複製鏈接]

如題。另聽聞好似學術深返少少,係咪因為培中升左,要配合返?
   1    0    0    0

回覆樓主:

培道小學升中有中學聯繫位都唔錯
聯中屬B2A 近兩年DSE成績有進步

Poyau 發表於 20-6-8 14:40
培道小學升中有中學聯繫位都唔錯
聯中屬B2A 近兩年DSE成績有進步

如果男仔呢?值得讀嗎?抽中了91網2線頭學校...

Mytrueapple 發表於 20-6-9 01:13
如果男仔呢?值得讀嗎?抽中了91網2線頭學校...

培道亮點係女生有聯中可攻可守
男生要考慮91網抽中嗰間升中如何

B1* 29 (27.10%)
B2A-1C* 7 (6.54%)
培道中學(B2*) 24 (22.43%)
其他本地 47 (43.93%)
本地學校: 107 (100.00%)
海外升學: 2
總數: 109人

B1* 29
喇沙 1
MCS 1 聖家 1 上智 1 聖傑靈 1 蕭明 1
迦密 8 丘佐榮 5 銀禧 2
黃笏南 1 華英 1
直資: DBS 1 DGS 1 協恩 1
滙基KE 1 赤提 1 福建 1

B2A-1C* 7
體藝 1 
直資: 培基 3 播道 1 李國寶 1 王錦輝 1

* 據hkpapa《全港B1中學名單》

升中分配
https://www.ptps.edu.hk/?page_id=1833

阿女同我都好鐘意。
但統一派位派左區內第一志願,返學5分鐘內.
係學費,交通費,返學放學時間比較下,最後都係忍痛放棄培道。
‹ 上一主題|下一主題