用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 荃灣校網次熱小學
go

荃灣校網次熱小學   [複製鏈接]

統一派位抽中14志願,可能係前面的志願過熱,請問大家荃灣次熱小學有哪些
準備叩門,set 保險
   22    0    0    0

荃灣真係地獄天堂只差一線,
反正你都係叩,都冇話保唔保險了,間間想去都交表吧。

我個陣都係亂排,第一深天、第二柴天、第三何仔,第四五好似係排跨區借位黎木樹天主教同主愛

cspcherie 發表於 20-6-5 21:20
統一派位抽中14志願,可能係前面的志願過熱,請問大家荃灣次熱小學有哪些
準備叩門,set 保險 ...

叩門就魚翁撒網,唔洗set保險㗎喇,浸聯唔洗111叩左先, 馬基同石鐘山要111, 天佑,荃基,深天,荃官,思源,伍小
荃灣區次熱海官,何傳耀,荃天,柴天

葵青區就雙仁,主恩,世德,深長區就荔天,長協

如果女仔去埋九龍塘叩聖家

回覆樓主:

我個人覺得石圍角都好過潮州,試埋青衣呂小,黃士心,梨木樹天主教,主愛

回覆樓主:

叩門大包圍

cspcherie 發表於 20-6-5 21:20
準備叩門,set 保險 ...
14志願即是邊間? 可能都唔太差~ 因為荃灣其實好多二線

tummypooh 發表於 20-6-5 21:30
第一深天、第二柴天、第三何仔,第四五好似係排跨區借位黎木樹天主教同主愛---------> 請問係中左邊間?

gracelam 發表於 20-6-5 21:57

其實天佑好唔好? 我參觀過,覺得校舍係舊,但真係太細,而且普通話學生好似都唔少

HKYB 發表於 20-6-6 11:22
其實天佑好唔好? 我參觀過,覺得校舍係舊,但真係太細,而且普通話學生好似都唔少 ...

天佑升中派位好應該係62網top 5之一,不過校舍細同舊及一年多測多考。
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

HKYB 發表於 20-6-6 11:22
其實天佑好唔好? 我參觀過,覺得校舍係舊,但真係太細,而且普通話學生好似都唔少 ...

天佑有公布部分升中學校名無人數
2019年名單有8間B1中學 小六60人^
假設各1/2/3人 升B1 13%/27%/40%

B1* 8
B2A-1C* 1
B2* 3
名單總數: 12間

* 據hkpapa《全港B1中學名單》
^ 據校務報告 小六60人

荃灣官立中學 (B1)
荃灣公立何傳耀紀念中學 (B1)
可風中學(嗇色園主辦) (B1)
寶安商會王少清中學 (B1)
中華傳道會安柱中學 (B1)
中華基督教會全完中學 (B2)
保祿六世書院 (B1)
保良局羅傑承(一九八三)中學 (B1)
東華三院陳兆民中學 (B2A-1C)
沙田官立中學 (B1)
廖寶珊紀念書院 (B2)
保良局李城璧中學 (B2)

校務計劃及報告
https://www.mpschool.edu.hk/CustomPage/paragraphGroup.aspx?ct=customPage&webPageId=57&pageId=82&nnnid=39

2018 - 2019年度學校報告 (p.3 p.20)
https://www.mpschool.edu.hk/CustomPage/57/2018-2019年度學校報告.pdf

A. 升中派位佳績
- 本年度本校有 89%學生獲派首三志願。
 獲派中學包括:荃灣官立中學、荃灣公立何傳耀紀念中學、可風中學(嗇色園主辦) 、寶安商會王少清中學、中華傳道會安柱中學、中華基督教會全完中學、保祿六世書院、保良局羅傑承(一九八三)中學、東華三院陳兆民中學、沙田官立中學、 廖寶珊紀念書院、保良局李城璧中學

回覆樓主:

janiejaniejane 發表於 20-6-6 13:10
FB見好幾個人話乙二今年入唔到聖十架。係咪脫寶啦?乙二入唔晒好誇張

路德會聖十架升中未見有突破
2019年名單有6間B1中學 小六75人^
假設各1/2/3人 升B1 8%/16%/24%

B1* 6
B2A-1C* 0
B2* 3
NR 4
名單總數: 13間

* 據hkpapa《全港B1中學名單》
^ 據校務報告 小六75人

升中概況
http://www.hcls.edu.hk/it-school/php/webcms/public/index.php3?refid=1790&mode=published&nocache&lang=zh

學校計劃及報告書
http://www.hcls.edu.hk/it-school/php/webcms/public/index.php3?refid=1853&mode=published&nocache&lang=zh

2018-2019年度學校周年報告 (p.5)
http://www.hcls.edu.hk/it-school/php/webcms/files/upload/tinymce//school/annual%20plan/2017-2020/2018-2019report.pdf

tummypooh 發表於 20-6-5 21:30

那請問你中第几志願呢?

gracelam 發表於 20-6-5 21:57

馬基資料沒寫明要111,叩左

接下來看看你講既葵青區雙仁

HKYB 發表於 20-6-6 11:18
14志願即是邊間? 可能都唔太差~ 因為荃灣其實好多二線

請問潮州公學,即係幾線?

cspcherie 發表於 20-6-6 16:56
其實10以後的都是亂填的,14係潮州公學,即係幾線?

中左潮州公學?????
叩!努力叩!基本上叩到任何一間都應該比潮州公學好(emoji)

HKYB 發表於 20-6-6 11:19
第一深天、第二柴天、第三何仔,第四五好似係排跨區借位黎木樹天主教同主愛---------> 請問係中左邊間?:for ...
柴天排第2,都抽唔中嗎

cspcherie 發表於 20-6-6 16:54
思源,海官,荃官,柴天都叩了馬基資料沒寫明要111,所以都叩了

雙仁等於仁立及仁紀,照叩

Poyau 發表於 20-6-6 13:01
天佑有公布部分升中學校名無人數
2019年名單有8間B1中學 小六60人^
假設各1/2/3人 升B1 13%/27%/40%

早幾年有公布人數,可能近年差左。

HKYB 發表於 20-6-6 16:58
中左潮州公學?????
叩!努力叩!基本上叩到任何一間都應該比潮州公學好(emoji)
...

不敢睡覺了現在,繼續叩門。。。
‹ 上一主題|下一主題