用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問有冇人知道秀茂坪天主教小學如何? ...
go

請問有冇人知道秀茂坪天主教小學如何? [複製鏈接]

因為啱啱收到派位係依間學校,請多多指教!
   1    0    0    0

有冇觀塘區嘅家長幫幫手講下(emoji)(emoji)‍♀️

回覆樓主:

秀天網頁有部分升中學校名無人數
2019年名單有10間B1 小六137人
假設各1/2/3人 升B1 7%/15%/22%

B1* 10
聖言 觀瑪 順天 蒙民偉
藍田聖保祿 聖傑靈 梁式芝
他區: 嘉諾撒 黃棣珊 景嶺

B2A-1C* 1
他區: 將官

B2* 7
呂郭碧鳳 羅陳楚思 寧波 寧二 SJAC
他區: 何官 聖母

NR 2
梁季彜 五邑司徒浩

名單總數: 20間

* 據hkpapa《全港B1中學名單》

派位結果
http://smpcps.edu.hk/website/article/article_detail?channel_id=12368&article_id=45253

醒目開學勳章 王國長老

cowcow826 發表於 20-6-4 11:23
有冇觀塘區嘅家長幫幫手講下(emoji)(emoji)‍♀️
識人係入面教, 快去叩門喇
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 20-6-4 12:04
識人係入面教, 快去叩門喇

請問閣下識人喺入邊教,學校情況如何?

我哋會去叩門,但驚叩唔到既時候都想可以預先了解學校(emoji)(emoji)

醒目開學勳章 王國長老

cowcow826 發表於 20-6-4 12:09
請問閣下識人喺入邊教,學校情況如何?

我哋會去叩門,但驚叩唔到既時候都想可以預先了解學校(emoji)(emo ...
詳情唔講, 只可以叫你去叩門
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 20-6-4 12:26
詳情唔講, 只可以叫你去叩門

唔好意思!詳情不需要,但想知關於學術定係老師關愛問題?定係其他範疇,麻煩告知那方面便可(emoji)(emoji)

今年叩門好困難,幫幫手告知(emoji)(emoji)‍♀️

cowcow826 發表於 20-6-5 12:35
今年叩門好困難,幫幫手告知(emoji)(emoji)‍♀️

雖困難 漁翁撒網扣門 試咗無悔
‹ 上一主題|下一主題