用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 Eye Level 數學 上課語言
發新帖回覆
go

Eye Level 數學 上課語言

請問有無人補過eye level maths? 我知佢地教材係英文,但上課時老師是用英文定係廣東話教呢?

回覆樓主:

廣東話

我小朋友去個間用英文

kayan37 發表於 20-6-1 18:00
請問有無人補過eye level maths? 我知佢地教材係英文,但上課時老師是用英文定係廣東話教呢?
...

我果間係 NET

回覆 lamlam0710 的帖子

Mine is Cantonese, Lots of homeworks

cakee 發表於 20-6-7 21:31

Mine is Cantonese, Lots of homeworks

Average 3 booklets per lesson.

廣東話授課,中英文練習。

請問你係邊間分校?

想請教係邊間分校...?!

chriskaan 發表於 20-6-17 15:34

想請教係邊間分校...?!

天后

lamlam0710 發表於 20-6-17 22:30
天后

請問天后分校老師ok 嗎?

lollylolly 發表於 20-6-17 23:10
請問天后分校老師ok 嗎?

我之前在屋企樓下嘅 Eyelevel 上,老師成日遲到,有時趕唔到就 cancel. 嬲嬲地朋友介紹天后 Eyelevel 好好多呀。囡囡Y1 已經要佢背乘數表。

lamlam0710 發表於 20-6-18 17:11
我之前在屋企樓下嘅 Eyelevel 上,老師成日遲到,有時趕唔到就 cancel. 嬲嬲地朋友介紹天后 Eyelevel 好好 ...

知唔知跑馬地果間好唔好?我想上去交學費,順便睇下環境,都好似唔方便咁,剛剛比佢推左

isgloria 發表於 20-6-18 17:49
知唔知跑馬地果間好唔好?我想上去交學費,順便睇下環境,都好似唔方便咁,剛剛比佢推左
...

你可以就咁上去,我都係就咁上去問資料。

我都想知呢間好唔好。

lollylolly 發表於 20-6-18 19:02
你可以就咁上去,我都係就咁上去問資料。

我都想知呢間好唔好。

我就係打咗電話去,佢叫唔好過嚟囉!學費直接入袋比小朋友帶番去,但我就1次都未上過去,好奇怪,好似好忙咁

isgloria 發表於 20-6-18 17:49
...

跑馬地我唔清楚俾唔到 comments. 不過我見天后個 Center 真係好多人上堂。始終每個 Center 師資都唔同,我嘅經驗係我家樓下果間就好唔得,我去問 information 時話會全英文授課,但囡囡同我講上堂係用中文去教。我都算喇,一個月總有一兩次遲到,有時塞車返唔切仲要 cancel 我堂先冇責任感。

lamlam0710 發表於 20-6-18 23:08
跑馬地我唔清楚俾唔到 comments. 不過我見天后個 Center 真係好多人上堂。始終每個 Center 師資都唔同,我 ...

老師返唔切應該係老師責任啦!咁樣cancel你堂真係好衰

因為eye-level課程係franchise
唔同center教學方式同師資都唔同
最好打電話去問下

但就算用英文教學都唔好expect係native speaker 除非鬼佬教

我係前eye-level Math part-time導師

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊