用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 細B學之園PN面試問題
go

細B學之園PN面試問題 [複製鏈接]

我見到學之園PN班收生係2017年8月15日至2018年12月31日,即係超細B都可以in。我想問問有無家長第一年以細B身份去in PN不成功,第二年以大B身份去in PN成功左。我係到唸會唔會第一次去in不成功,有左不良紀錄。
   2    0    0    0

pwmng 發表於 20-5-30 23:08
我見到學之園PN班收生係2017年8月15日至2018年12月31日,即係超細B都可以in。我想問問有無家長第一年以細B ...

你小朋友幾多月?
如果遲過2018年8月14日出世
你係只可以報名
但唔會有interview
因為佢地只會安排8月14日開學日夠2歲嘅小朋友interview

Torres24 發表於 20-5-31 00:55

你小朋友幾多月?

11月呀。咁早報名有乜意思?即係出年先叫你intervew?或2歲後安排面試再插班?

pwmng 發表於 20-5-31 01:04
11月呀。咁早報名有乜意思?即係出年先叫你intervew?或2歲後安排面試再插班?
...

咁早報名,真係無意思㗎。唔會明年才叫你interview, 因為一年還一年。
未聽過PN有面試再插班。

通常叻嘅細B,係K1插番入去讀。
11月,可以用超大報PN or 細B報K1.

pwmng 發表於 20-5-31 01:04
...

學校寫就寫17年8月至18年12月可以報名,但同時亦寫明開學日[通常8月14]夠兩歲先會interview.

所以, 你小朋友11月出世, 適齡個一年基本上唔會有機會interview. 亦唔會有插班位.你可以先選下一年報K1, 唔得就以超大b 身份報pn

回覆樓主:

多謝各位詳細回答,明白了,謝謝
‹ 上一主題|下一主題