用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Lancing College vs The Leys
go

[英國] Lancing College vs The Leys [複製鏈接]

大家請幫幫忙, 我好煩惱. 兩間揀邊間好? Lancing college不錯,但網上沒有刊登GCSE/ A level每科的詳細成績。反而The Leys有, 成績還可. 你們沒有沒有小朋友在/或曾在哪裏讀 ?有沒有comment? 感謝, 感謝!!!
   0    0    0    0

回覆 suzming 的帖子

Lancing!  It is a very old and good traditional school!

回覆樓主:

Thank you!

回覆 suzming 的帖子

兩間比較之下,The leys 成績好啲Lancing 太多中國人,你見佢個網上面班top achievers 都係上海/ 深圳

回覆樓主:

The Leys Sixth Form ok嗎?

回覆樓主:

Leys 應該係好學校,知有家長以前讀Leys, 畢業後去咗 Oxbridge。佢個仔幾年前都係入讀 Leys, 之後讀醫科。英國咁多好學校,如果Leys 唔好都唔會比自己仔去讀。

回覆樓主:

Lancing 都應該唔錯,識人讀得開心,都有唔少香港B1 學生如 st paul (女校)同 st joe

2間成績都好,2間都多海外生,2間都多內地及香港學生,不過Lancing校舍好大好靚。
‹ 上一主題|下一主題