用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 停課期間,pebbles 的安排
go

停課期間,pebbles 的安排 [複製鏈接]

之前俾左成期錢,萬幾蚊,
停課,有成2x 堂冇得上,
依家話6 月中復課,補番少少堂
但補唔足咁多堂
一堂5百蚊,10 堂都五千
一蚊都冇得refund
學校話Term and condition 講得好清楚
任何情況都冇make up lesson , 冇refund

我想問其他學校playgroup 係咪都係咁
   1    0    0    0

isoalc 發表於 20-5-20 17:48
我地上其他私幼嘅playgroup, term 1上淨一堂原本話補課,上星期收電話話應該補唔成會退款。而年頭報左名term 2就一早已全數退款。
不過都要睇返每間學校嘅T&C....

回覆樓主:

唉,k1-2 都唔復課
都唔明playgroup 點解要復課
停課就跟教育局
復課又唔跟
T&C 雖然有寫
但停課成5 個月,咁Extreme case ,
應該可以彈性處理下

唉,都算係有名playgroup
咁樣安排,實在跌眼鏡

良心問題!不過無論回不回水,之後都係大把人供會!神幼playgroup,其實不太在乎是否真的上課!你懂的....

50267612 發表於 20-5-20 18:20
良心問題!不過無論回不回水,之後都係大把人供會!神幼playgroup,其實不太在乎是否真的上課!你懂的....
...

的確係既...大把人想讀
無可否認,我小朋友上堂,係好開心既
只不過,係處理補堂/ 退款 上面
真係失望

補唔足,凈低的堂好應該refund

miss321 發表於 20-5-20 21:53
補唔足,凈低的堂好應該refund

佢唔係咁諗,佢話可以補堂已經係bonus ......

同埋話冇家長有我咁既反應,冇家長要求退款

其實都冇所謂啦, 幼稚園一日到黑學“自信”野, 唔使理academic. 所以唔返學都無所謂啦... 夠自信得架啦...部份小學面試唔理你識唔識學術架放心....

選小學選果類選“自信/開心/閱讀”類學校.

之後長大後成為管理海洋公園的成功人事…

islz 發表於 20-5-21 09:30
其實都冇所謂啦, 幼稚園一日到黑學“自信”野, 唔使理academic. 所以唔返學都無所謂啦... 夠自信得架啦... ...

其實我最想係學校退款,小朋友先果2 歲多d,我都唔想佢復課
成萬2 蚊學費,學校唔肯退

回覆樓主:

有d學校仲衰,唔退不特止,仲想人交學費,zoom 都想要你當學費幾千蚊咁交。唔交就食曬你d訂同雜費。

而家學校補一個月比我地真係算係咁。

islz 發表於 20-5-21 09:30
其實都冇所謂啦, 幼稚園一日到黑學“自信”野, 唔使理academic. 所以唔返學都無所謂啦... 夠自信得架啦... ...

Pebbles 係playgroup 嚟喎,唔係幼稚園喎

pebbles T&C 真係寫咩情況下都冇得refund. 佢肯補堂個半月,算好好了,舌60% 好過舌100%.
‹ 上一主題|下一主題