用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 李國寶第二階段面試
go

李國寶第二階段面試 [複製鏈接]

請問有無人收到李國寶電話/電郵通知面試?謝謝~
   2    0    0    0

夢遊仙境 發表於 20-5-20 16:26
請問有無人收到李國寶電話/電郵通知面試?謝謝~
明明下星期一知道有無得面試, 今日又收到電郵話因為復課, 所以6月6日前通知, 6月13日面試.  明明復課之前宣佈左, 明明可以早D通知, 都唔明點解成日改黎改去, 之前又係咁

紫翹 發表於 20-5-22 09:34
明明下星期一知道有無得面試, 今日又收到電郵話因為復課, 所以6月6日前通知, 6月13日面試.  明明復課之前宣 ...
面試係人群聚集既活動,學校都有苦衷,一來安全考慮,二來需要符合政府要求,三來唔可以通知得太遲(其實預早三星期通知已經唔錯)。

紫翹 發表於 20-5-22 09:34
明明下星期一知道有無得面試, 今日又收到電郵話因為復課, 所以6月6日前通知, 6月13日面試.  明明復課之前宣 ...

疫情期間,很多事情已經不可以用平常的做法去判斷,學校會以復課學生的健康安排為先,這是可以理解及接受的。學校能夠在這樣的環境下仍盡力安排面試,已經是不容易了。

似乎你對學校的安排很不滿意,其實你是絕對有權利不去配合學校的安排,放棄面試便是了。

在這困難時期,大家應該做的是更多的相互了解及包容,而不是抱怨,抱怨,再抱怨!

Hugo173 發表於 20-5-22 12:01
疫情期間,很多事情已經不可以用平常的做法去判斷,學校會以復課學生的健康安排為先,這是可以理解及接受 ...
當然面試係可以延遲, 但交表時講左係5月25日通知, 等左咁耐, 今日又要推遲, 係咪呻下都唔得呢?  其實通知左得個知字啫, 原本係25號, 無啦啦又要推遲, 我係覺得呢到唔合理啫! 要揀學生, 都唔係呢幾日先揀啦

點解我未收到佢面試通知既,唔係5月30日?

SeptKid 發表於 20-5-22 17:34
點解我未收到佢面試通知既,唔係5月30日?
李校上星期有send mail俾我地家長,話原定530舉行既中一入學面試將改於613日(星期六)舉行。會係66日或之前收到有關遴選結果之電郵通知。

紫翹 發表於 20-5-22 12:47
當然面試係可以延遲, 但交表時講左係5月25日通知, 等左咁耐, 今日又要推遲, 係咪呻下都唔得呢?  其實通知左 ...
收到面試通知了嗎?

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

Hugo173 發表於 20-6-5 19:03
收到面試通知了嗎?
4/6 已出面試通知

vnng 發表於 20-6-8 21:41
4/6 已出面試通知

祝你的小朋友面試順利
‹ 上一主題|下一主題