用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 留學agent 嘅經驗
樓主: muimui2
go

[英國] 留學agent 嘅經驗   [複製鏈接]

whatsapp咗 B字頭agent, 3日都唔覆。
反之A字頭agent,雖然冇whatsapp, 只靠email 和 公司直線,但起碼會即日覆。

BabyKD 發表於 20-10-14 11:24
反之A字頭agent,雖然冇whatsapp, 只靠email 和 公司直線,但起碼會即 ...
其實邊間agent都係,主要關邊個staff跟你個case事。B agent 跟我嗰個,又係非常之懶懶閒,試過問佢一個問題,佢兩個幾星期先覆,仲要係關於填報名表的問題,佢覆我時,我已經交咗份報名表比佢成個星期,真係好唔掂!
由於跟我嗰個太唔掂,我有搵佢哋其他高級D嘅staff, 甚至經常出鏡嗰位創辦人,佢哋係有熱誠好多,基本上即覆。如果跟你的那個staff太唔掂,建議你搵另一個,或佢阿頭去跟進。

muimui2 發表於 20-6-24 17:23
我諗呢啲都係睇你撞著邊個負責人,負責我嗰位 AA 嘅姐姐,我初時見佢好後生,以為佢無咩經驗,但傾落覺得 ...

可否pmAA負責你小朋友的agent姐姐聯絡呀?謝謝!

BabyKD 發表於 20-10-14 11:24
反之A字頭agent,雖然冇whatsapp, 只靠email 和 公司直線,但起碼會即 ...
我都有同樣經驗,9月頭搵佢地幫忙,好紅果間B字頭agent ,9月尾有一間學校叫我仔報,今個星期三話學校叫我呢二日交personal statement 安排下星期面試,但佢三日完全無睇手機亦無回覆,今日11點打電話上去又話開緊會,話叫我留底聯絡電話,結果都係無回,問點交份PS⋯⋯乜都無回,超後悔搵佢地報,白白浪費時間同機會,我下午見唔對路即刻搵左另外2間,人地即刻有覆,B公司好垃圾。

aidan08 發表於 20-10-14 14:28
其實邊間agent都係,主要關邊個staff跟你個case事。B agent 跟我嗰個,又係非常之懶懶閒,試過問佢一個問題 ...
直情唔應該搵佢地。

我揾B字頭公司,我較好彩,問野agent 都答得快。可能真係要看遇着咩agent。不過,可能我都冇太多問題要問agent。反而,有時自己較心急,直接send email 問學校。

yuyueng 發表於 20-10-24 03:39
直情唔應該搵佢地。
其實我主要經另一間agent 報,嗰間個agent 有交帶好多。只係B agent 佢幫我揾到我最心儀的學校原來有pre-test可報,所以先有一間學校through 佢報而已,但已經好嘔血,大部分時間十問九唔應。

Ipad2020 發表於 20-10-24 09:53
我揾B字頭公司,我較好彩,問野agent 都答得快。可能真係要看遇着咩agent。不過,可能我都冇太多問題要問ag ...
其實我都無咩野要問,但要deadline 前交personal statement 及約時間做entrance test, 佢係一直無開到個whatsapp。

aidan08 發表於 20-10-24 10:07
其實我主要經另一間agent 報,嗰間個agent 有交帶好多。只係B agent 佢幫我揾到我最心儀的學校原來有pre-te ...
我明你!

回覆 yuyueng 的帖子

咁又真係太過份了。
‹ 上一主題|下一主題