用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 KTS 小一程度,有無讀緊嘅分享?
樓主: samsonism
go

KTS 小一程度,有無讀緊嘅分享?   [複製鏈接]

bettyay 發表於 20-5-13 12:14
以往二面見家長時,孩子會同房在一旁等,有圖書和畫紙一起,睇兩者都睇到孩子閲讀喜好同坐唔坐得定!老師 ...

我女當年係揀畫畫,但佢畫咗個類似城堡,一個公主,老師問佢畫乜,佢答城堡係學校,公主緊係自己,好開心咁返學...... 之後,仲話張幅畫送俾老師,

我發誓事前真係無教過佢,呢D真係緣份

bettyay    發表於 20-5-15 09:40

bettyay 發表於 20-5-15 09:13
特別提係學校會幫學生揾「閃光點」,讓其建立自信,發揮所長。網頁都有講原因。較特別的我覺得係友輩教學 ...

呢點亦很欣賞。

KTS真係一個好好的學校,請問面試時,對學術的要求有幾高?

回覆 cxyu841216 的帖子

當日唔係我帶,我地無追問. (都最後一間in, 無深究) 抱歉

liscp 發表於 20-5-11 14:48
我仔同你小朋友一樣,返九小前乜班都無上,仲要唔愛睇書,但一樣超鍾意返學,我叫過佢試吓插其他學校(學 ...
好奇問下,九小每個月除左學費,校車費,仲有咩錢要跟尾巴?一個月會唔會超1萬?

vane49 發表於 20-8-17 22:37
好奇問下,九小每個月除左學費,校車費,仲有咩錢要跟尾巴?一個月會唔會超1萬? ...

學費、車費、飯錢、課外活動/校隊訓練/學樂器錢(如有,不過差不多每人也學一樣以上),雜費小一三千幾(全年)
阿豬媽
‹ 上一主題|下一主題