用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 colour print
樓主: chez
go

colour print [複製鏈接]

好幾年前同sakes 吹水,通常內置火牛的會比外置的cum, 唔知e加點,但可問下sales.  當然外置牛就可自己換

mcl203 發表於 20-5-8 17:04

Laser係有ram嘅,一般跟機都係唔大memory,普通文件無問題, ...
總之家用的purpose,我都是家用用量,通常都是印幾張,都係要咁,唔合理啊!呢d 咁低科技嘢都帶給我咁多苦惱真係好激氣

我下一部打算買黑白laser,xerox 出,都是千幾,好像評語不錯

MrBeast 發表於 20-5-8 18:29
好幾年前同sakes 吹水,通常內置火牛的會比外置的cum, 唔知e加點,但可問下sales.  當然外置牛就可自己換 ...

內置壞咗要掉吖嘛,緊係好啲啦~~~

對個sales來說~~~

mcl203 發表於 20-5-8 00:44
我用咗HP Inkjet 1X年,都幸運地無乜事,呢部都用咗好多年,當年要取替上一部原因係果部用3合一彩色墨,太 ...
佢office office 用的是ok的,但home office 或家用的,真是唔掂,或許只是我唔好彩

mcl203 發表於 20-5-8 20:02
內置壞咗要掉吖嘛,緊係好啲啦~~~

對個sales來說~~~

唔係ar, 我e加部是內置,用左7-8年仲用緊,因為power switch 就在旁邊,用完就off, kum 好多。sales 就話內置牛的0件用料通常是好一點

MrBeast 發表於 20-5-8 20:23
佢office office 用的是ok的,但home office 或家用的,真是唔掂,或許只是我唔好彩 ...

其實我用咗HP超過20年,包括以前幫公司用幾多HP私人細機,基本上年年續保,都無叫過維修,只係用完換Toner/墨盒,商用嘅亦可以用好多年唔使換,人多用嘅就一定要整嘅~~~

宜家果部都用咗好多年,火牛外置的。我果部有auto power off,由佢自己熄機~~~

mcl203 發表於 20-5-8 20:53

其實我用咗HP超過20年,包括以前幫公司用幾多HP私人細機,基 ...
隻牛插住ac即是仲著緊,好似電視用remote off 咁,最主要要看入面用料,好的是rated長插十年八年

回覆 mcl203 的帖子

ps, 唔壞冇乜原因就唔好換la, 新機未必一定kum用

MrBeast 發表於 20-5-8 21:23
隻牛插住ac即是仲著緊,好似電視用remote off 咁,最主要要看入面用料,好的是rated長插十年八年 ...

以前都有咁嘅認為,不過,宜家啲野好cum吓,printer好平啫,墨或炭粉貴之嘛~~~

mcl203 發表於 20-5-8 21:32
以前都有咁嘅認為,不過,宜家啲野好cum吓,printer好平啫,墨或炭粉貴之嘛~~~
...

咁我以前又好似你咁諗,之但係我買個printer 是用來print 野,小朋友d野已煩,唔想多舊野煩。當你試過剛買左個原裝墨然後部機就壞,你就知有幾hing,好喇,個feeder 都唔錯用來做scanner 都好,點知佢detect 唔到個墨合就stuck 左係度,你話邊有咁stupid 的design.
anyway, 亦有人話brother 唔cum, 總之我就用到佢死先再換

MrBeast 發表於 20-5-8 21:51
咁我以前又好似你咁諗,之但係我買個printer 是用來print 野,小朋友d野已煩,唔想多舊野煩。當你試過剛買 ...

平野有feeder以前試過,之後唔會再用~~~

mcl203 發表於 20-5-8 21:56
平野有feeder以前試過,之後唔會再用~~~
速度和質量唔可以同office 的比,叫做好過冇。
之後我買部最平印單面的,自己反紙印雙面

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題