用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城 女 band 2中怎選校
樓主: lisa0408
go

九龍城 女 band 2中怎選校 [複製鏈接]

bvbb 發表於 20-4-29 17:52
早上難上車? 17號巴士要等好耐嗎?謝謝

番學時間真係超多人,當初頭一個月我都陪佢番下,會预早好多,之後諗住早左咁多到就遲番d啦,一到繁忙時間先番勁多人,結果上堂前五分鐘先到,所以之後我全部預45分鐘!

In2c68 發表於 20-4-29 19:51
番學時間真係超多人,當初頭一個月我都陪佢番下,會预早好多,之後諗住早左咁多到就遲番d啦,一到繁忙時間 ...
wow, 咁近搭車都要咁耐。

艾艾 發表於 20-4-28 09:15
回覆 lisa0408 的帖子

可立很受歡迎,得10個位,老師說我放乙五係不會入到。 ...

冇錯,係 Mission Impossible  

回覆 bvbb 的帖子

果條路太多學校了!

In2c68 發表於 20-4-29 19:51
番學時間真係超多人,當初頭一個月我都陪佢番下,會预早好多,之後諗住早左咁多到就遲番d啦,一到繁忙時間 ...

17號繁忙時間好多車又密,我地又冇遲到過,我地新蒲崗上車一般都上到車,你仔係總站落可能巴士係常樂邨落客花左時間,拖長左行車時間

In2c68 發表於 20-4-28 09:52

其實得幾個位的band1學校,點解會覺得就算去到band2重有位?

除熱門B1之外,其他外區又未必唔搏得既,但咁樣搏左之後,乙二不可以
再選區內熱門B2,如何官、CSK、培道、九真等。至於值唔值得咁樣犧
牲乙一去搏就見仁見智了。

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

奥脫福 發表於 20-5-2 01:49
除熱門B1之外,其他外區又未必唔搏得既,但咁樣搏左之後,乙二不可以
再選區內熱門B2,如何官、CSK ...

其實咁樣博間b1c可能重有機,不過所有野都有機會率,但博完要考慮後果吧了

大江南北 發表於 20-5-1 23:09
17號繁忙時間好多車又密,我地又冇遲到過,我地新蒲崗上車一般都上到車,你仔係總站落可能巴士係常樂邨落 ...

越過番觀塘方向越上到車,我見過去到下一個站傲雲峰果邊,巴士公司要請個人係站上車叫d人係咁行入d行入d,要做到三文治先停,當然過左德蘭附近已有番位坐,遲到只係突發事件會發生,早45分鐘通常安全!

奥脫福 發表於 20-5-2 01:49
再選區內熱門B2,如何官、CSK ...

如果Band 2 生選真光是否仍有機會?定已經多咗band 1 生選九真了?謝謝

GLAU530 發表於 20-6-19 22:53

如果Band 2 生選真光是否仍有機會?定已經多咗band 1 生選九真了?謝謝

因九真有直屬小學,街外位得二十幾個,競爭也頗大。乙一選德雅
可能會仲易中。。。

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

奥脫福 發表於 20-6-19 23:57
因九真有直屬小學,街外位得二十幾個,競爭也頗大。乙一選德雅
可能會仲易中。。。
九真、培道 大抽獎時都有大約50個位,另聯繫大約20個位俾自己小學生!
‹ 上一主題|下一主題