用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 深水埗區 Band 2男 大抽獎點樣排較穩陣? ...
go

深水埗區 Band 2男 大抽獎點樣排較穩陣?

SSP band 1都唔夠位 band 2生選校好煩惱⋯ 有冇經驗家長俾下意見(emoji)(emoji)

YanYan08 發表於 20-4-26 11:27
SSP band 1都唔夠位 band 2生選校好煩惱⋯ 有冇經驗家長俾下意見(emoji)(emoji)
...

或許派位乙部首選 香島/協同  

YanYan08 發表於 20-4-26 11:27
...

delete

elbar 發表於 20-4-26 19:21
或許派位乙部首選 香島/協同

香島只有10個他區借位 會好搏下⋯⋯

協同2C?

YanYan08 發表於 20-4-26 19:24
香島只有10個他區借位 會好搏下⋯⋯

香島係直資,要交學費,應該相比津校,較少學生揀佢,協同係2B

wan_sosin 發表於 20-4-26 20:38
香島係直資,要交學費,應該相比津校,較少學生揀佢,協同係2B

見有FB升中群組話香島今年自行上千人 叩門都唔易 唔知係咪真⋯ 學費不是問題 相對其他真資算平了

YanYan08 發表於 20-4-26 21:06
見有FB升中群組話香島今年自行上千人 叩門都唔易 唔知係咪真⋯ 學費不是問題 相對其他真資算平了
...

始終到抽獎,先選津校係好正常,除非真係好鍾情香島。
當然每年家長嘅諗法都有分別,可以講,如果真心喜歡間學校,就算得10個位,都應該比自己一個機會去試下。

大雄 滙基 協同 張明添 都話係2B…… 乙首三志願 如果填其中三間 會否太冒險?還是要乙三要定保險線?