用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 油尖旺B1C女生跨區去沙田
樓主: sonic_bebe
go

油尖旺B1C女生跨區去沙田 [複製鏈接]

sonic_bebe 發表於 20-4-26 18:25
知道,多謝提醒。明天再問問班主任,謝謝(emoji)
印象中,KL1現在得兩間有70個B1生。

medicine 發表於 20-4-26 18:41
印象中,KL1現在得兩間有70個B1生。

請教,你講嗰兩間,要唔要先行打個折呀?thx.thx

YmOra 發表於 20-4-26 18:47
請教,你講嗰兩間,要唔要先行打個折呀?thx.thx
打咩折扣?!

變數係來自於熱門地區,多他區B1生轉入——正所謂“不是猛龍不過江”。既然非轉入熱門地區,凴過往多年數據,怕咩野。今年又非轉新PS1數據年,驚咩野!

回覆樓主:

請問什麼是熱門區?

medicine 發表於 20-4-26 18:53
打咩折扣?!

變數係來自於熱門地區,多他區B1生轉入——正所謂“不是猛龍不過江”。既然非轉入熱門地區, ...

我其中一個參考"打折"的帖子响這裏,分享給你。

參考資料:請教學生Banding
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3349401

YmOra 發表於 20-4-26 19:35
我其中一個參考"打折"的帖子响這裏,分享給你。
唔係話根據過往幾多入B1中學個數字去打折,而係話老師俾個數已經打了折而無需再額外打多一次折扣。

老師個數同網頁個入B1中學(注意,係B1非英中)已經打了折扣

sonic_bebe 發表於 20-4-26 10:22
都唔算近,因學校1-70 都係band one. 我估計希望係會平band, 唔會跌band.
學校 六年級多少人呢 是70人派band1
還是有 70人band1呢
分別很大很大呀
‹ 上一主題|下一主題