用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 2020體藝中學交流區
樓主: Hugo0726
go

2020體藝中學交流區 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

wl1342 發表於 20-8-11 02:59
回覆 miriam 的帖子

新校服商係邊間?
你去註冊當日無資料?
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

wl1342 發表於 20-8-11 02:59
回覆 miriam 的帖子

新校服商係邊間?
現就讀家長同新生家長都會有資料啵
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

有幾個問題想請問各位家長:
1) 請問體藝中學係咪好似小學咁樣,只係返星期一至星期五,星期六唔使返學?
2) 返學同放學時間會係幾多點呢?
3) 學校有冇提供校車呢?
4) 請問有冇分精英班?如果有分精英班,邊一班會係精英班呢?

唔該哂!

剛剛星期六去左攞校服,書就出面買,
學校己經就編班試後公佈左班別,我想問PE和VA生是否也是group埋一班定分開?

醒目開學勳章 王國長老

BeBe寶寶 發表於 20-8-23 14:24
有幾個問題想請問各位家長:
1) 請問體藝中學係咪好似小學咁樣,只係返星期一至星期五,星期六唔使返學?
4) 請問有冇分精英班?如果有分精英班,邊一班會係精英班呢?

唔該哂!
星期六視乎各校隊有無訓練, 無就唔使返

正常:08:05-15:30
特別週會安排:08:05-16:30

唔該哂!

醒目開學勳章 王國長老

carven1977 發表於 20-8-24 10:11
剛剛星期六去左攞校服,書就出面買,
學校己經就編班試後公佈左班別,我想問PE和VA生是否也是grou ...
PE & VA 生混合

回覆樓主:

請問各位 你哋體藝自行收生因為疫症關係係點樣㗎 嚟緊我諗住去考體藝 但係估計仲係疫症

Hugo0726 發表於 20-7-11 13:26
http://www.tic.edu.hk/en/announcement/view?id=29

你好,請問拍片既形式同內容係點?,仔仔小六一直好心儀體藝,所以我地都會去報名,想提前了解下,謝謝

回覆 steven2008 的帖子

請參考學校網頁
http://www.tic.edu.hk/en/announcement/view?id=25

回覆 aileen3388 的帖子

http://www.tic.edu.hk/en/announcement/view?id=25

回覆樓主:

VA 是否人人都有認可性高的獎狀,才能考入?

回覆 Hugo0726 的帖子

想問一下自行係3月31日公佈,體藝會唔會早少少電話通知?

醒目開學勳章 王國長老

cathykayi1982 發表於 21-3-7 19:03
回覆 Hugo0726 的帖子

想問一下自行係3月31日公佈,體藝會唔會早少少電話通知? ...
唔會

想問下大家入得second in,有幾多成呀?

cathykayi1982 發表於 21-3-9 10:52
想問下大家入得second in,有幾多成呀?
上年拍片,睇成績,睇獎項,first in 都不用

回覆 carven1977 的帖子

咁你pe定va?有冇咩獎?

cathykayi1982 發表於 21-3-9 21:10
回覆 carven1977 的帖子

咁你pe定va?有冇咩獎?
pe 學界田徑和游水有獎
另藍球和足球校隊

‹ 上一主題|下一主題