用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 灣仔Band-2女選校
樓主: piyohk
go

灣仔Band-2女選校 [複製鏈接]

hkpapa852 發表於 20-4-28 11:02
TSK沒有直/聯小學,街外位係灣仔區最多。

灣仔區各大男校和女校既小學B1和B2學生,無乜理由乙1唔放直/聯 ...

兩軒咁靚升中率,你應該要跟吓某作家咁分析,B1率無60%都過50%嘛~~~

lcyesther 發表於 20-4-28 11:16
灣仔band2搏到TSK的機會應該不高。是否用住址轉中西區抽奬較好?因為中西區band2女有機會抽到band1.而且ba ...
中西區B1男仔唔夠位,TSK有位都俾班B1男仔食咗啦,點會落到B2
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 20-4-28 11:02
TSK沒有直/聯小學,街外位係灣仔區最多。

灣仔區各大男校和女校既小學B1和B2學生,無乜理由乙1唔放直/聯 ...

咁是否,只要在甲部(就算是甲3)填聖鄧,B1學生必中,B2學生也會中,因為沒有同學把它作首選?

hkpapa852 發表於 20-4-28 11:19
中西區B1男仔唔夠位,TSK有位都俾班B1男仔食咗啦,點會落到B2

如果轉網,乙一band2可搏英華女(最多位)或st.clare 嗎?

lcyesther 發表於 20-4-28 11:25
如果轉網,乙一band2可搏英華女(最多位)或st.clare 嗎?

B2女可入英華女?英華女不是B1A成績嗎?

piyohk 發表於 20-4-28 11:20
咁是否,只要在甲部(就算是甲3)填聖鄧,B1學生必中,B2學生也會中,因為沒有同學把它作首選?
...

甲部得幾個位,除非全完沒有B1生選佢,否則根本無可能有位俾B2學生

如果乙1放TSK既學生,相信甲1都好大機會會放埋

南區連一間收男生既B1中學都無,大把B1生會搏甲部入TSK啦!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

lcyesther 發表於 20-4-28 11:25
咪天真啦!
英華女係中西區乙1都大把B1生抽唔到,點會有位剩俾B2學生?

St Claire可能有位剩俾B2,不過唔會多

hkpapa852 發表於 20-4-28 11:44
咪天真啦!
英華女係中西區乙1都大把B1生抽唔到,點會有位剩俾B2學生?

原來如此,如果以band2生偷雞抽獎搏band1校論,女仔東區、灣仔和中西三區,哪一區機會較大。?

hkpapa852 發表於 20-4-28 11:42
甲部得幾個位,除非全完沒有B1生選佢,否則根本無可能有位俾B2學生

如果乙1放TSK既學生,相信甲1都好 ...

請問如果係B1生排聖鄧在甲3有冇機會?

lcyesther 發表於 20-4-28 11:47
原來如此,如果以band2生偷雞抽獎搏band1校論,女仔東區、灣仔和中西三區,哪一區機會較大。?
...
其實對非B1學生嚟講,東區先係最好
想搏B1可搏筲官,嘉諾撒。唔搏又有B2A既中學可選

之後仲有一堆B2B可排,唔駛一落就去B2C

piyohk 發表於 20-4-28 11:49
請問如果係B1生排聖鄧在甲3有冇機會?
好難講

hkpapa852 發表於 20-4-28 11:51
其實對非B1學生嚟講,東區先係最好
想搏B1可搏筲官,嘉諾撒。唔搏又有B2A既中學可選

十分感謝(emoji)

lcyesther 發表於 20-4-28 11:47
...

B2女生搏偷雞應該係灣仔,B2女生搏小雞又多B2中學係東區~~~

回覆樓主:

灣仔Band 2生夠位入band 2 嗎?

回覆樓主:

坑真女入唔返原校,佢哋乙一仲會填坑真,定係搏其他如TSK呢

我估會坑真先

kittychit 發表於 20-4-29 18:42
坑真女入唔返原校,佢哋乙一仲會填坑真,定係搏其他如TSK呢

乙一有聯繫位 乙二再考慮其他

mcl203 發表於 20-4-28 11:16
兩軒咁靚升中率,你應該要跟吓某作家咁分析,B1率無60%都過50%嘛~~~

如果兩軒入聖鄧既大部分是band1,佢地俾老師誤導左唔去博QC?歷年如此?

Sing13 發表於 20-5-13 11:17
如果兩軒入聖鄧既大部分是band1,佢地俾老師誤導左唔去博QC?歷年如此?

分散投資增加命中率?

Poyau 發表於 20-5-14 17:52
分散投資增加命中率?

多D人入QC唔好咩,聖鄧又包到底,自己band1唔博QC只是益左其他人.
最大可能性是乙一擺聖鄧既老師都認為是邊緣人及band2.

‹ 上一主題|下一主題