用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 初中生睇嘅中文書/劇
樓主: S-Kwok
go

初中生睇嘅中文書/劇   [複製鏈接]

IloveJJ 發表於 20-4-20 09:59
我唔會用咁多錢去買呢啲嘢,咁我不如買實體書
不嬲都唔明點解kindle 咁貴,我買之前doc 過,oasis 個screen 先同一本正常小說差不多大,pw 真的細了dd. 山寨那些又唔平得好多

yaijing 發表於 20-4-20 12:47
oasis 大少少,不過價錢貴唔少。 所以唔係好值

好似係彩色?同埋有audio。不過新既paper white駁藍牙都好似播到audio了。

IloveJJ 發表於 20-4-20 09:59
我唔會用咁多錢去買呢啲嘢,咁我不如買實體書

實體書始終有個儲存壓力響度,你睇我就知。

MrBeast 發表於 20-4-20 12:14
不嬲都唔明點解kindle 咁貴,我買之前doc 過,oasis 個screen 先同一本正常小說差不多大,pw 真的細了dd.  ...

kindle水唔水貨無分別,都要記去外國整。我覺得小朋友大咗,唔駛買oasis,pw就OK,一來平好多,大細都OK,字可以放大。

我N年前買咗兩部,家姐係pw有背光,大部D,阿細係舊版,無背光,細部D,點知佢小氣,唔用,依家俾咗C6。

little_yolky 發表於 20-4-20 13:15
kindle水唔水貨無分別,都要記去外國整。我覺得小朋友大咗,唔駛買oasis,pw就OK,一來平好多,大細都OK, ...

其實用慣左是ok,手機仲細。我也是買水貨,建議親身去買,即場chk 過無問題才走

MrBeast 發表於 20-4-20 13:36
其實用慣左是ok,手機仲細。我也是買水貨,建議親身去買,即場chk 過無問題才走 ...

我當年響書展買的,想買部有背光既俾阿細。

我依家都係Hktv mall 買,買過幾次都唔覺有問題。之前舊的有的唔見咗,有的跌爛,已經要換新。屋企兩個大就習慣用kindle, 細就還是想睇紙書。紙質書買太多,保存都係一個問題。見到之前收藏的書,有些已經開始爛。

little_yolky 發表於 20-4-20 13:07
好似係彩色?同埋有audio。不過新既paper white駁藍牙都好似播到audio了。

2019 Kindle有 audio呀,但係解象度低一半,所以價錢都比paperwhite平幾百。

S-Kwok 發表於 20-4-20 14:16
2019 Kindle有 audio呀,但係解象度低一半,所以價錢都比paperwhite平幾百。

唔制,主要睇書丫嘛,緊係解像高D好。

little_yolky 發表於 20-4-20 14:20
唔制,主要睇書丫嘛,緊係解像高D好。
尤其中文繁體,我一定揀pw

b3410 發表於 20-4-20 14:03
我依家都係Hktv mall 買,買過幾次都唔覺有問題。之前舊的有的唔見咗,有的跌爛,已經要換新。屋企兩個大就 ...

冇問題咪冇問題,有問題又如何,有冇customer hotline? 真行貨還有代理,水就睇你好唔好運

IloveJJ 發表於 20-4-20 14:23
PW我覺得ok, 其實細可以隻手無咁攰,我而家自己用note,10吋的,我覺得隻手好攰。
...
其實框邊薄d個screen 就可以大d,不過佢冇乜competitiom 咪冇進步

S-Kwok 發表於 20-4-20 14:16

pw screen 是平,印象中2019 kindle 框邊突起少少的,可能較易藏塵

MrBeast 發表於 20-4-20 14:43
pw screen 是平,印象中2019 kindle 框邊突起少少的,可能較易藏塵

噚日老公上網研究過,框邊突起嘅易藏塵,另一部平嘅,嗰框邊質地唔同,易留指模
‹ 上一主題|下一主題