用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 大抽獎填form 求救,深水埗校網但係見到有其他區學校可 ...
go

大抽獎填form 求救,深水埗校網但係見到有其他區學校可以揀 [複製鏈接]

各位請問我個女係深水埗校,見到有一些寫住可提供選擇他區中學,咁係咪即係可以在乙部填呢?
   0    0    0    0

nickytsang13 發表於 20-4-10 13:16
各位請問我個女係深水埗校,見到有一些寫住可提供選擇他區中學,咁係咪即係可以在乙部填呢? ...

當然可以

回覆 chanti 的帖子

即係我見到荃灣、葵涌、或其他地區寫着可供選擇的他區中學,都可以填乙區?

nickytsang13 發表於 20-4-10 13:37
回覆 chanti 的帖子

即係我見到荃灣、葵涌、或其他地區寫着可供選擇的他區中學,都可以填乙區? ...

係, https://www.edb.gov.hk/attachment/en/edu-system/primary-secondary/spa-systems/secondary-spa/general-info/SSL_KL2_2020.pdf
總之係表入面的都可以揀

nickytsang13 發表於 20-4-10 13:16
各位請問我個女係深水埗校,見到有一些寫住可提供選擇他區中學,咁係咪即係可以在乙部填呢? ...

如屬 band 2 生 ,或許派位乙部

3 信義
4 劉皇發

回覆樓主:

但有些外區的學校只有好少量的學位提供給深水埗區,所以要衡量風險
‹ 上一主題|下一主題