用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 深水埗區band3男仔有冇校風好啲嘅學校推介 ...
go

深水埗區band3男仔有冇校風好啲嘅學校推介 [複製鏈接]

我個仔應該係band3就到深水埗,有冇邊啲學校校風較好嘅推介?成績 已經唔係咁好,朋輩嘅影響好大,唔想佢咁易學壞,佢嘅性格較內向。更加唔想咁畀人喺學校欺凌
   4    0    0    0

回覆 tlhsa 的帖子

我都想知,屯門搬出嚟深水埗,中英數呈分平均69分,數學拿A,足球校隊田徑校隊,自行報左莫慶堯,點知唔得,距同學成績差過距係屯門都收左B2尾,估唔到出到嚟降低梗多,真係好大打擊😭

試下張明添

回覆 mini5765 的帖子

張明添自行我都試左,嚟緊應該選翻自行兩間,係無想過應該都唔係超級差,要報B3學校?驚害左距😭

網上睇張明添屬 B2B, 對 B3 生會唔會太搏?

九工

tlhsa 發表於 20-4-8 19:32
我個仔應該係band3就到深水埗,有冇邊啲學校校風較好嘅推介?成績 已經唔係咁好,朋輩嘅影響好大,唔想佢咁 ...

band3的話,唔好將band 2 大熱放係前面,反而應該將band 2 非熱門而往年band 3 放乙一都入到的學校放乙一。

可以考慮中聖書院

Winnie_Wong 發表於 20-4-11 22:18
可以考慮中聖書院

請問是否用家?可否多講解推介中聖的原因?校舍太細,對於喜歡運動的學生有没有其他玩運動的地方?

chanti 發表於 20-4-9 09:43
band3的話,唔好將band 2 大熱放係前面,反而應該將band 2 非熱門而往年band 3 放乙一都入到的學校放乙一。
...
B3 乙部揀完頭三位之後, 仲有 27 個位係咪只好塞晒其他 B3 入去? 好多學校未聽過, 交通亦係問題...
攝 B2 又係咪等同放棄?
頭都爆! 求指教

SlowMotion 發表於 20-4-13 11:52
B3 乙部揀完頭三位之後, 仲有 27 個位係咪只好塞晒其他 B3 入去? 好多學校未聽過, 交通亦係問題...
攝 B2  ...

如確定係B3, 早d 放校風好,有信譽既band 3 前d 好d , 否則一個唔好彩,隨機號碼差,派廠商會,惠僑個d你又要去叩門。我見創知有20 個位,都可搏下,係band 2c的。

其實今年深水埗區嘅競爭係咪都好大,如果佢係band3 係唔係第一志願已經唔好搏?最初諗住第一志願放莫慶堯,但係老師話今年好多人揀,叫我唔好博呢間,好苦惱…
‹ 上一主題|下一主題