用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 online learning 集中討論
go

[英國] online learning 集中討論

琴晚睇陶傑個live知道有哈羅online課程
價錢同package好吸引 有冇家長會報?呢排好多online learning 覺得可以試一試

回覆樓主:

請問:價錢和package如何吸引?

回覆 ee8289 的帖子

陶傑有live咩?

回覆 TTEE1819 的帖子

十幾萬學費但係哈羅畢業資歷+舊生網絡
如果預科兩年讀,學生自習時間多不如轉讀online可以俾小朋友自己plan學習模式
我覺得可以考慮
大家覺得有冇風險

回覆 chungfion88 的帖子

https://www.facebook.com/tokit.channel/videos/677941426116348/UzpfSTEwNDAzMzc5NDU5ODg3NDU6MzIxMTA5MzczODkxMzE0NA/

有得睇返

ee8289 發表於 20-4-8 16:13

十幾萬學費但係哈羅畢業資歷+舊生網絡

從慳錢角度,可能有些家長會喜歡。但我唔會考慮,出國升學有很好的學習經驗,孩子能學懂獨立。如選這類模式,在港繼續讀中學米簡單一點囉?!

各有所需,沒有岩或唔岩,揀岩自己的,就最好了。

TTEE1819 發表於 20-4-8 16:22
從慳錢角度,可能有些家長會喜歡。但我唔會考慮,出國升學有很好的學習經驗,孩子能學懂獨立。如選這類模 ...

預科時轉讀也是很好的選擇
因為預科應該成績及前程作優先

回覆樓主:

如果留港純粹 online learning,我會寧願考慮報讀哈羅香港,因為始終有校園生活。

除左Harrow HK,仲有其他online learning可以睇下
好似OIC嘅都有?

回覆 ee8289 的帖子

OIC有個online course
比year 13嘅讀
我識人想報 因為想搞好個calculated score

是否比自修生讀書

回覆 jj100c 的帖子

OIC果個係補習班咁,樓上講哈羅果個係學位黎

同意,而且兩年咁長時間上網學習需要好高既自律能力如果係三兩個月補下習就可以

回覆樓主:

據我了解哈囉的online learning 係A level课程。係好平,但咁樣真係唔似返學更無留學生活體驗,好無意思,我地唔會考慮

醒目開學勳章

個個 course 好明顯係家長搵錢啦,我覺得唔值,儲多 d 錢過外國讀好過啦。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

睇你咩需要啦,哈羅果個好似係design for預科尖子 (有人會同時讀兩個學位,一個係香港日校一邊讀埋online)

OIC我反而覺得afford到可以試下,佢成績有保證,D人係唔鍾意個campus

認同
香港補習都係睇片架啫

回覆 lovercat 的帖子

個course幾錢?
可否pm資料?

極反對這些ONLINE  ALEVEL 課程
你自己睇下, 那些國家有份?

咁正的所謂的ONLINE課程 , 唔俾歐洲 小孩讀?

俾亞洲小孩讀?
話就話全球招生

很大可能,  俾錢就有得讀

可以一試, 試下是否有錢就有得讀

Interest in the online school is expected to come from across the world, particularly in markets such as China, Russia, Nigeria, UAE and Hong Kong. To find out more, request a prospectus and apply, visit harrowschoolonline.org.

https://www.harrowschool.org.uk/Harrow-School-Online?returnUrl=/default

錢,唔好講貴唔貴

講入面的野, 是非常有問題

歐洲無MARKET , 包裝到好好, 俾亞洲父母

亞洲父母講實際, 有ALEVEL 好似乜都得

西方教育,最 可貴,是 就是寄宿教育及群體生活

你無左, 即係 去龍蝦,  俾個龍蝦頭, 同龍蝦尾我, 話食左龍蝦

你歐美行左 這些ONLINE ALEVEL 課程, 有成績你睇, 效果你睇,

才考慮

你乜都OK, 渣住 ONLINE教學, 很難說服一般人

而家沖去讀, 同做實驗無分別

正正經經, 找一間學校

有些錢,唔慳得

回覆 hehehaha2017 的帖子

某D家長嘅小朋友可能已經讀左幾年boarding school,係到最後兩年sixth form先揀呢D course,點解個個都話冇boarding life