用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 k2轉校
go

k2轉校 [複製鏈接]

小朋友現在讀緊K1綠茵國際幼稚園(英普班),小朋友慢熱可能溝通問題佢同其他同學仔冇乜交流可能太多國內學生,變相冇乜朋友仔,加上普通話教學佢唔係好留心,覺得佢唔鍾意呢間學校想同佢K2轉校,知道轉返津貼學校就沒有可能的,請問有冇人讀過尉思(Sophie)同德萃邊一間好D?想轉返英粵教學,請問有冇用家?如果三間排位你哋會怎樣排?謝謝
   1    0    0    0

BduckduckB 發表於 20-4-8 14:29
小朋友現在讀緊K1綠茵國際幼稚園(英普班),小朋友慢熱可能溝通問題佢同其他同學仔冇乜交流可能太多國內學 ...

點解覺得轉返券幼無可能呢?

如不介意PM,好多券幼都有位㗎。有間在九龍塘的,叫基督教中心幼稚園,有日日有Net教英文,又係券幼,呢間都有位。呢間學校好好㗎,之前好多人爭。後來因為租約問題,業主比較遲才續約,才搞到好多學生轉走佐。

Sophie有朋友讀過,話ok的,徳萃有朋友讀完PN,就轉走佐。

請問樓主讀緊的是大角咀分校嗎? 浪澄的
除了因為英普班外, 你覺得學校好嗎?
老師有愛心嗎?

因為考慮緊入讀, 謝謝你

BduckduckB 發表於 20-4-8 14:29
小朋友現在讀緊K1綠茵國際幼稚園(英普班),小朋友慢熱可能溝通問題佢同其他同學仔冇乜交流可能太多國內學 ...

呢間應該好差,我仔pn時成日喊唔想返學,好後悔個時無幫佢轉校或停學

Cwang 發表於 20-4-18 01:21
呢間應該好差,我仔pn時成日喊唔想返學,好後悔個時無幫佢轉校或停學

是大角咀分校嗎?謝謝你
‹ 上一主題|下一主題