用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 是否有自行二學位,就不能再參加大抽獎? ...
go

是否有自行二學位,就不能再參加大抽獎? [複製鏈接]

假如自行一落空,自行二成功,可否放棄自行二再參加大抽獎? 在這種情況下,是否該留空填自行二,博大抽獎甲部?Tks!
   0    0    0    0

Yes,舊制一樣
不過如果你自一後備入,一樣會入自一

如果自一收咗到7月7日公報後,可否去叩門?

醒目開學勳章 王國長老

janice3604 發表於 20-4-8 11:24
假如自行一落空,自行二成功,可否放棄自行二再參加大抽獎? 在這種情況下,是否該留空填自行二,博大抽獎 ...
1. 假如自行一落空,自行二成功,可否放棄自行二再參加大抽獎?

唔可以

2. 在這種情況下,是否該留空填自行二,博大抽獎甲部?

已成功獲自行學校取錄, 唔會再落去大抽獎

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 20-4-8 12:08
1. 假如自行一落空,自行二成功,可否放棄自行二再參加大抽獎?

我諗呢位家長唔係應屆。

janice3604 發表於 20-4-8 11:24
假如自行一落空,自行二成功,可否放棄自行二再參加大抽獎? 在這種情況下,是否該留空填自行二,博大抽獎 ...

如果你係今年小六生,你乜都做唔到了。如果你係問定來年,咁係既,你自一非君不嫁,就只報自一,留空自二。

醒目開學勳章 王國長老

little_yolky 發表於 20-4-8 12:15
我諗呢位家長唔係應屆。
數完手指後, 呢位家長仔女係 P.5
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

讀緊直屬小學而有信心大抽獎入到,漏空自二

miriam 發表於 20-4-8 12:19
數完手指後, 呢位家長仔女係 P.5

非君不嫁既risk隨學童越來越多不斷提高,真係要有冒險既本錢先得。

醒目開學勳章 王國長老

little_yolky 發表於 20-4-9 00:06
非君不嫁既risk隨學童越來越多不斷提高,真係要有冒險既本錢先得。
想當年我囡都係非君不嫁, 搞到入左間特殊學校

little_yolky 發表於 20-4-9 00:06

你地唔講,都無醒起小朋友係呢個性格,驚驚地。

nillnill 發表於 20-4-9 00:29
你地唔講,都無醒起小朋友係呢個性格,驚驚地。

好彩我兩個女都無呢個特性啫。

miriam 發表於 20-4-9 00:15
想當年我囡都係非君不嫁, 搞到入左間特殊學校

我朋友女女今年P4,都係勁想入你女女間,但佢係VA。佢比較麻煩,因為係混血的,英文native,中文同阿妹咁上下,仲學緊日文。希望佢OK。

little_yolky 發表於 20-4-9 09:34
好彩我兩個女都無呢個特性啫。

好多時都係阿媽先有呢個特性,仔女嘅仲係一片惘然。。。。
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

醒目開學勳章 王國長老

little_yolky 發表於 20-4-9 09:36
我朋友女女今年P4,都係勁想入你女女間,但佢係VA。佢比較麻煩,因為係混血的,英文native,中文同阿妹咁 ...
放心, 我囡學校係聯合國, 咩國籍都有, 成績 OK, VA 有天份, 學校唔會介意既

有三姐妹弟都係混血兒, 大家姐讀 VA, 應該大學畢業, 俾好多雜誌訪問過, 二家姐 PE, 細佬我就唔知, 我同佢地媽咪 & 二家姐傾偈全用廣東話

醒目開學勳章 王國長老

gracelam 發表於 20-4-9 09:38
好多時都係阿媽先有呢個特性,仔女嘅仲係一片惘然。。。。
我係學校都未參觀過, 我囡跟學姐一齊去 open day, 交申請表個日我先係第一次去

‹ 上一主題|下一主題