用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 9月去英國讀Foundation (Design)
go

[英國] 9月去英國讀Foundation (Design) [複製鏈接]

想問大家 Goldsmith 好唔好?見佢設計排名都幾高,但係design冇細分科目 覺得好奇怪,得一科叫BA(Hon)Design

另外想問大家Coventry,Goldsmiths,Nottingham Trent 同 ISCA(college) 邊間好啲?
如果讀ISCA(專讀design的college)值唔值得呢。。佢駁到去UAL ,但學費相對貴啲,學費3萬鎊,寄宿費1萬多鎊。(即讀Foundation 已要4萬多鎊 學費)之後讀大學 如讀UAL的大學(在London)也會比其他大學貴。
我交左application form但未交portfolio (through agent)(now f.5)
希望大家俾啲意見謝謝

1    0    0    0

希望大家可以幫幫我 我係網上都揾唔到太多資訊,Please

回覆樓主:

幫你手推一推。
Design, 唔係太多人熟。你可能要等一等,有家長得閒上來和見到,佢地會幫到你。

TTEE1819 發表於 20-4-8 21:10
幫你手推一推。
Design, 唔係太多人熟。你可能要等一等,有家長得閒上來和見到,佢地會幫到你。
...

唔該晒你

回覆樓主:

你去隔離「英國留學:溫馨提示」向post主請教,佢人在英國,好熟好多範疇。

回覆樓主:

聽過有人讀呢間,睇睇啱唔啱,Cambridge School of Visual & Performing Arts

Worrrrry 發表於 20-4-7 21:26
想問大家 Goldsmith 好唔好?見佢設計排名都幾高,但係design冇細分科目 覺得好奇怪,得一科叫BA(Hon)Desig ...
Goldsmith唔錯阿 Design 同 Performing Art/Dance/Theatre Studies 一樣
都係出名的大學更唔專業

Worrrrry 發表於 20-4-7 21:26
想問大家 Goldsmith 好唔好?見佢設計排名都幾高,但係design冇細分科目 覺得好奇怪,得一科叫BA(Hon)Desig ...

https://zhuanlan.zhihu.com/p/26069023

看看這個
‹ 上一主題|下一主題