用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 已經有offer及交了小六學生資料表的人
go

已經有offer及交了小六學生資料表的人 [複製鏈接]

想問, 如果係已經有offer及交了小六學生資料表的人
明天會否收到任何野?

會的話係咪收到政府寄出的信, 寫住我交了 小六學生資料表 的學校名 (A)?

定係 寫住 政府派俾我一學學位的學校名 (B)?

如果係B的話, 咁我係咪仲有機會可以番去學校A, 抽飛, 取消入讀, 去改去學校B 交飛, 而入讀學校B?

0    0    0    0

明天係自行一及二公佈結果,如果自行成功又想讀的話,你必須在16/4或之前去直資拿回小六學生資料表。

回覆 asdqwe 的帖子

不論你係唔係已有直資 offer, 如果自行1/2,你係正取生,便會收到該中學直接給你的信/email (信或 email, 各中學不同)+ 電話通知!唔係政府通知的

醒目開學勳章 王國長老

asdqwe 發表於 20-4-6 16:31
想問, 如果係已經有offer及交了小六學生資料表的人
明天會否收到任何野?
你問得非常混亂, 嘗試解答

1. 想問, 如果係已經有offer及交了小六學生資料表的人明天會否收到任何野?

自行成功先會收到信, 不成功就無

2. 會的話係咪收到政府寄出的信, 寫住我交了 小六學生資料表 的學校名 (A)?

自行成功既信係由該校寄出, 非由教局寄出

3. 定係 寫住 政府派俾我一學學位的學校名 (B)?

信係由取錄你子女學校發出, 與教局無關

4. 如果係B的話, 咁我係咪仲有機會可以番去學校A, 抽飛, 取消入讀, 去改去學校B 交飛, 而入讀學校B?

如想要自行學位, 16 April 前去直資中學抽飛, 即取消註冊, 咁先可以保留自行學位

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題