用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 K2 想轉校,求意見!宜家果間好多抄寫,西九區 ...
go

K2 想轉校,求意見!宜家果間好多抄寫,西九區 [複製鏈接]

之前為了讓兩兄弟讀同一間幼稚園,所以到細佬時並沒有選校,就直接讀哥哥學校,今年哥哥 K3,下年升小一。更加想省一點,由私校轉讀學卷學校,而且佢地讀緊的幼稚園到 K3很多抄寫,我唔鍾意。
停課期間,唔知大家多唔多功課,我大仔一星期約20份,當中超過10份是抄寫,在停課的日子,老師於網上教學都沒有 cover 那些生字,但就要小朋友不斷抄寫,令我更想為細佬搵另一間學校插班K2。
我住近南昌,可選大角咀、深水步或西九的幼稚園,如有學券更好,無的話私校也可以,因為宜家兩個私幼都好貴。
大家可否給我一些意見。
   0    0    0    0

pochaccoboy 發表於 20-3-18 17:08
之前為了讓兩兄弟讀同一間幼稚園,所以到細佬時並沒有選校,就直接讀哥哥學校,今年哥哥 K3,下年升小一。 ...
而家讀緊邊間? 一星期廿份功課都幾誇張下wo...

kisani 發表於 20-3-18 18:12

唔係名幼,唔開名喇!宜家唸住幫細佬試下又一村和荔枝角靈糧

kisani 發表於 20-3-18 18:12

SJC (emoji)(emoji)(emoji)

pochaccoboy 發表於 20-3-18 18:18
唔係名幼,唔開名喇!宜家唸住幫細佬試下又一村和荔枝角靈糧
而家私幼多人退學,應該都易叩門插班掛

又一村、靈糧秀德、禮賢、培道。呢幾間 okay 嗎?

piglover 發表於 20-3-18 19:15
SJC (emoji)(emoji)(emoji)

Hello! 你是用家?可否介紹一下?
‹ 上一主題|下一主題