用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 寄物資去英國,郵局定係DHL好?
樓主: 亮燈
go

[英國] 寄物資去英國,郵局定係DHL好?   [複製鏈接]

亮兄,我上星期用 FEDEX 寄, 4日到。

我件DHL,已經到London派送中心,我估今日應該到我女家

0507MUM 發表於 20-3-17 12:03
亮兄, 我用Fedex,4日到

回覆 亮燈 的帖子

仲有便宜貨,我買左, 用緊.
Sorry, 之前post錯link

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00SYDL01S/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1Z416MO18SS5B&psc=1

亮燈 發表於 20-3-17 09:43
請問各位,寄物資去英國俾阿仔:口罩、眼罩…等!用郵局定係DHL好?謝謝
...
我星期一寄UPS, 英國時間星期二黃昏就收到, 想象唔到

想問下,我寄左兩次包裹,送緊過英國,但阿囡返緊香港。咁個包裹會點處理?

我一心阿仔留英,所以用最平e Express寄,一共寄出六次,竟然第三次寄嗰盒已到英國,其他仍然在香港機場,今朝去郵局填表申請將最後嗰盒16號寄嘅,試下可唔可以抽返出嚟退回畀我再寄特快,希望趕得切佢28號飛之前收到,因為呢盒係口罩! 郵局職員話呢排好多好混亂,安排啲特快出貨先!

shmilu_kio 發表於 20-3-18 12:53
回覆 亮燈 的帖子

仲有便宜貨,即刻買

信吾過,由呢間公司賣出

Detailed Seller Information

Business Name:ziboaifandadianzishangwuyouxiangongsi
Trade Register Number:91370303344578332R
VAT Number:DE322434684
Business Address:
zhangdianquxincunxilu185hao
ziboshi
shandongsheng
CN

回覆 m~m 的帖

買呢間,我用緊

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00SYDL01S/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1Z416MO18SS5B&psc=1

回覆樓主:

3月2号寄口罩昨天20号才收到,反而3號寄零食13號寄到

Taimum 發表於 20-3-20 20:01
我一心阿仔留英,所以用最平e Express寄,一共寄出六次,竟然第三次寄嗰盒已到英國,其他仍然在香港機場, ...
Taimum, 我都係在16/3用e-express寄了口罩去英國,但現在學校已closed,學校無人收,想申請抽返出來退回,請問是要去郵局辦嗎?

回覆 lamb2003 的帖子

我寄左兩個郵包,一個到左英國,一個仲係香港。今朝我電郵俾郵政局,佢覆俾收據佢睇,已有人跟進。我話想退返俾寄件人。去左英國既,睇下留係度既同學可吾可以簽收。

ydoris 發表於 20-3-21 13:50

我寄左兩個郵包,一個到左英國,一個仲係香港。今朝我電郵俾郵政局,佢覆俾收據佢睇 ...
Thx.我都email 左,但未覆!

今日星期六,可吾怕啦!等到星期一先啦。我試過打去,打打下斷左線。再吾係未星期一直接去郵局問。

lamb2003 發表於 20-3-21 12:26
Taimum, 我都係在16/3用e-express寄了口罩去英國,但現在學校已closed,學校無人收,想申請抽返出來退回,請問 ...
係呀!直接去郵局填form。今早郵局call我去取回我昨日申請取回嘅郵件,不過我決定唔寄特快住,如果佢下星期六唔順利飛唔到先寄特快比佢。你星期一去郵局check下先,我覺得應該仲在機場!

Taimum 發表於 20-3-21 16:02
係呀!直接去郵局填form。今早郵局call我去取回我昨日申請取回嘅郵件,不過我決定唔寄特快住,如果佢下星期 ...
ydoris and Taimum, thanks a lot !!

公務員又停,吾知郵局開吾開。本來我都想去郵局攪?

ydoris 發表於 20-3-21 21:02

公務員又停,吾知郵局開吾開。本來我都想去郵局攪?
郵局上次都只是早關門,應該唔會完全停!

阿哥Bristol個區買唔到消毒濕紙巾,想趕比兩兄弟下星期六飛用,寄边種特快最好?

https://www.medisupplies.co.uk/C ... face-Cleaning-Wipes

不如在這裡直接下單,送到大學去
‹ 上一主題|下一主題