用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有無家長知道點樣可以係英國買到口罩? ...
go

[英國] 有無家長知道點樣可以係英國買到口罩?

我上次帶比個囡既怕唔夠用

回覆樓主:

你寄過去會快過去買 。

我囡上亞馬遜買咗盒, 成50多鎊50個, 一個月前才30多鎊.

yamsui 發表於 20-3-13 23:43
我囡上亞馬遜買咗盒, 成50多鎊50個, 一個月前才30多鎊.

貴了這麼多,我囡1月尾買了2盒 ,£9. 9 /50個。
其實係一家四口子

Boots仲有冇得訂?

hollymama 發表於 20-3-13 23:55
Boots仲有冇得訂?

一早都唔接受訂呀。香港寄過來比較快。

英國好難買到口罩,我朋友住英國都買唔到,今日我都寄咗兩盒口罩俾亞女

一定係寄,我訂好幾次嘢,even Amazon 都會一個星期後cancel order .  Supermarket 兩次都係最後唔送貨!

而且Amazon 啲口罩好多唔知邊度做。

大家的子女不打算急回香港嗎? 聽說戴口罩會被歧, 因為他們眼中有病才戴口罩, 而有病的就應該不要外出.

多謝大家既建議,可能真係寄過去快d
聽講Sevenoaks都已經有學生中左肺炎
宜家改機票都要月尾先有機位返香港,唔知點好

Jasmine36 發表於 20-3-14 17:34
宜家改機票都要月尾先有機位返香港 ...

今日去寄速遞, 超多人, 建議你順便一次過寄哂上機要用物品俾佢,antiseptic spray / wipes / hand sanitizer要non-alcoholic.  Spray bottle 唔可以係壓縮.  我知好多人照搏,我唔會,免得customs 扣押佢無得用。
千萬唔可 rely on 當地mail order, Amazon 分別買四樣送去兩樣仲要好遲至收到,兩間超市洗手液 (唔係搓手液 wor) 買得到但最後又話冇貨,過左 delivery date 至話成張單取消。

醒目開學勳章

Jasmine36 發表於 20-3-14 17:34
宜家改機票都要月尾先有機位返香港 ...

德國籍的

Jasmine36 發表於 20-3-13 23:12
我上次帶比個囡既怕唔夠用

我都打算寄,你哋是成盒寄還是拆盒寄?

我成盒寄,建議寄埋 air doctor, virus out個類 badge,,,唔用口罩,掛呢d...雖然唔知幾有效,不過好過乜都唔用....

吾好喺Amazon uk訂口罩,朋友收到全部劣資口罩,一層仲要湖南制,訂購時講明3層醫護口罩,大家唔好上當

bkyanhei 發表於 20-3-15 00:32
吾好喺Amazon uk訂口罩,朋友收到全部劣資口罩,一層仲要湖南制,訂購時講明3層醫護口罩,大家唔好上當
...

我仔新年前訂的,盒冇寫那裏造,但包裝似湖北口罩,只是多了一個英文logo。

我個朋友寄speed post,佢亞女係英國,4日收到啦!
My Sweet Heart- Minnie