用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國停課?
樓主: etoile
go

[英國] 英國停課?   [複製鏈接]

YuYuMother 發表於 20-3-17 18:52
唔好意思,請問這張相是英國嗎?同之前新聞出張美國機場相好相似....
...
唔好意思,應該係我搞錯咗,感謝各位指證。

katrinafu 發表於 20-3-17 21:38

我女剛剛黃昏到港,昨晚她在T3 坐飛機回來,6點出到Heath ...

我同你做法一樣

tsung 發表於 20-3-17 09:24
請問報考八月的音樂試有否影響?

//UK and Ireland COVID-19 update: 17 March 2020

Following the decision we made yesterday, we will process 100% refunds for the UK and Ireland exams in Public Venues that we have canceled from 18 March to 4 April. We will also process 100% refunds for Private Visits booked until 1 July. Please bear with us while we do this.

In the meantime, please do not make any further bookings for future Private Visits until further notice.

If you have had to withdraw from your exam up to and including 17 March, our Withdrawals, Refunds and Non-attendance Policy applies -https://gb.abrsm.org/…/withdrawals-non-attendance-and-fee-…/
Please consult the website for how to apply - https://gb.abrsm.org/en/exam-booking/cancellations/

Thank you for continued patience and understanding.//

八月應該未知。

caerion 發表於 20-3-16 09:12
呀女都係今年GCSE,安排左今日上機返來,而家心中又有D後悔,幾千個念頭跳出來,最慘係人地學校停左課,我 ...

我女都係今年考,學校宜家變左day school, 住得遠嘅叫你唔好返學,好彩返黎炸,咁攪法,人都癲

喧嘩 發表於 20-3-18 03:37
我女都係今年考,學校宜家變左day school, 住得遠嘅叫你唔好返學,好彩返黎炸,咁攪法,人都癲
...

甘boarding學生點算

rainbowwall 發表於 20-3-18 04:34
甘boarding學生點算

一係喺homestay 唔好返學,一係日日返,叫監護人幫你book車70 £return, 每日額外收費120£。
所以好彩選擇飛返黎

喧嘩 發表於 20-3-18 04:38
一係喺homestay 唔好返學,一係日日返,叫監護人幫你book車70 £return, 每日額外收費120£。
所以好彩選 ...

嘩,條數咪好襟計真喺好釆你囡甘啱返港

rainbowwall 發表於 20-3-18 04:44
嘩,條數咪好襟計真喺好釆你囡甘啱返港

係好彩買過張機票炸,佢本來要下星期五先走

喧嘩 發表於 20-3-18 04:46
係好彩買過張機票炸,佢本來要下星期五先走

今日有人話下星期封城不過吾知喺咪真呢,如果喺真你囡簡直喺好好釆

etoile 發表於 20-3-17 21:26
好煩!老公又唔贊成重新再買機票。
唉!等聽日佢去到 Heathrow 先再算。
如果上唔到機,只可以另買機票。
我女今早坐阿聯酋到新加坡。佢無寄艙行李,無入境出境。到機場時,有人叫佢轉機就要入境出境。應該唔少人都係一樣情況。可能去到有特別安排。CX service desk 可幫忙。

回覆 PoohNose1 的帖子

多謝你既分享,我個囡都係改轉飛先返到黎,今下星期先有得

hongkeikei 發表於 20-3-17 14:59
啱啱見到 19/3 CX London 有直航£890,29/3 £1531
有需要的家長可以上去看看

.......

回覆樓主:

廢 up!

3b    發表於 20-3-18 14:56
b3410    發表於 20-3-18 13:33

etoile 發表於 20-3-18 13:21
廢 up!

完全唔同意,講到得中國人學生走曬甘,其他學校我唔知,我仔學校的而且確第一個先知先覺系內地學霸阿爸,上星期一一起身就叫佢收拾細軟坐夜機返,當時全機好吉,到星期三開始有香港/內地同學話阿媽叫佢地呢個星期返,個個都走所以我仔都話走,到週末過後今個星期一d歐洲留學生走光光啦,我仔今個星期五走系學校最後一個留學生,倒數第二同第三個系香港學生19號走,我同阿仔都有d驚。

Zenia 發表於 20-3-18 01:07
//UK and Ireland COVID-19 update: 17 March 2020Following the decision we made yesterday, we will p ...

感謝你

醒目開學勳章

廢 up!

如果英國有良善醫療系統, 我唔擔心阿仔留在英國, 但自從上星期五莊生發表新的處理手法, 嚇怕家長們! Tao生說的可能是事實, 但留學生沒有人可以backup, 不同本地生有家長照應, 說這些不是這種特殊情況下吧!

剛剛見cx 18, 19號直航有位

3b 發表於 20-3-18 14:53
如果英國有良善醫療系統, 我唔擔心阿仔留在英國, 但自從上星期五莊生發表新的處理手法, 嚇怕家長們! Tao生 ...

徹走嘅留英學生,不只中國、香港,仲有其他東南亞國家,甚至歐洲、美國、俄羅斯等等。

何以佢只提中國同香港留學生?

廢 up!

呢條自認才子。。。

一萬個學生,有一萬個家庭,有一萬個想法,有一萬個故事,一萬個需求。

佢一人意見就代表晒?才子?

廢 up!

佢係白痴一個
‹ 上一主題|下一主題