用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 南方杯,不值參加!
go

南方杯,不值參加!

參加了K3初賽係讀題,諗住唔參加決賽,因為撞學校活動,但單位知道說可改期比賽,所以參加了!
但沒講決賽取消了讀題,比賽詳細又無寫,如果知,我一定不參加,係小朋友比賽後,小朋友講我才知!
我知沒有了讀題,成績不好唔緊要,起碼得個知,「你沒得獎之類」,網頁沒有小朋友名/沒有whatsapp/沒有email通知,好似沒有參加過這樣,打去問話話單位一直都是這樣架!
畫畫比賽沒有獎都起碼有個email通知落選!
我見南方杯都舉辦咁多年,又見數學中心有貼佢d資料,因為小朋友沒有出面學數,想睇睇學數和自己教會否差距大,先比小朋友去比賽!
其他數學比賽流程/詳細/通知/結果都比佢好!

cocoto313 發表於 20-3-3 17:43
參加了K3初賽係讀題,諗住唔參加決賽,因為撞學校活動,但單位知道說可改期比賽,所以參加了!
但沒講決賽 ...

其實绝大部分正常比賽都只係刊登/通知得奖者,尤其小學开始較有代表性的比賽。
可能你孩子仲细,过去參加的都是商業化的比賽,越商業化的機構越懂得招呼顧客……

longlokma 發表於 20-3-5 01:35
其實绝大部分正常比賽都只係刊登/通知得奖者,尤其小學开始較有代表性的比賽。
可能你孩子仲细,过去參加 ...

決賽連准考證都無俾我,我都係用返初賽個通知,佢地話上去講名就得wor,但明明係初賽和決賽係分開既事!
唉!多謝你哋既意見,有另外一個留言都係咁講,我會參考,謝謝!