用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 沙呂小 - 不吐不快
樓主: ccl2231
go

沙呂小 - 不吐不快 [複製鏈接]

ccl2231 發表於 20-4-21 00:00
回覆 02413124 的帖子

我諗我哋有D家長係接受唔到學校老師會有欺凌事件,還在多年給老師生日當日會收到咒 ...

如果唔知係邊個所為,又覺得因此學校做咩都唔滿意,其實轉校係唯一方法,如繼續下去,會影響埋小朋友。

這是其中一個可行方法,但另一方面,這亦是一個逃避的方法,亦無法跟小朋友解釋,莫非我們跟小朋友説因為浸聯會答應家長會徹查他們心愛老師被欺凌事件,但最後反悔,言而無信,然後我們退學?又有些解釋不了。單單是校長被遲職,一日間他們心愛的校長不見了,我們已無法解釋。

ccl2231 發表於 20-4-21 00:21

這是其中一個可行方法,但另一方面,這亦是一個逃避的方法,亦無法跟小朋友解釋,莫 ...

我聽朋友講完成單野加埋培正個單新聞,我係你就唔會信浸聯會。而且係十幾位老師投訴前校長,我唔信會炒,根據edb,最多都係written warning.唔會炒,咁你小朋友未繼續要對住佢地。而且你開file後投訴,再轉校。2者沒有抵觸。大人世界根本就好黑暗,我朋友都係用校長係科學園搞個次封信解釋俾小朋友知,話校長要去讀書。

我當然唔信浸聯會,2015年有個姓曾老師帶一班人去浸聯會投訴佢哋,但浸聯會完全無理會,查都唔查,連見被投訴人都無。我只係諗做唔到就唔好應成人。
哈哈,可能署校又正在作信禁聲

又出廣告請校長喇。已經第三次,請咗成9個月都無人肯嚟做,唔知係唔係校政太混亂呢?又可能怕入咗校之後會收到咒詛生日卡呢?
‹ 上一主題|下一主題