用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Brisbane中學
樓主: littlecutiebaby
go

[澳紐] Brisbane中學

醒目開學勳章

shirleyfoo1213 發表於 20-5-14 12:17
回覆 jcy 的帖子

請問你是用citizen 身份入Indooroopilly State High 嗎?是否住catchment area 就可以直 ...

Sorry依家先睇到你問題,我只係international student,如果係citizen就要catchment area先可以報,有位就入得,我女好多同學都係住indoor附近

Thank you

回覆 jcy 的帖子

我兩女打算2021 報讀indoorooppilly state high7班及11班 想了解怎樣找homestay 大多agent 話citizens要自己找學校及homestay?你女女讀几年班? homestay要自己乘車去校嗎?

醒目開學勳章

ccchui 發表於 20-6-30 12:48
回覆 jcy 的帖子

我兩女打算2021 報讀indoorooppilly state high7班及11班 想了解怎樣找homestay 大多agen ...

你本身係citizen? 如果係既話用返catchment area自己搵學校...agent唔會幫你...如果citizen有地址...更加唔駛搵homestay? sorry我唔係太明你想問咩

回覆 jcy 的帖子

2公婆都留港工作 只是2女(citizens)去澳洲讀書 沒澳住址 所以要找homestay 不知從何入手

醒目開學勳章

ccchui 發表於 20-6-30 16:56
回覆 jcy 的帖子

2公婆都留港工作 只是2女(citizens)去澳洲讀書 沒澳住址 所以要找homestay 不知從何入手 ...

如果咁樣,不如你直接sd email比學校睇下佢地可唔可以幫忙,以indoor黎睇,因為我只係熟呢間,我知既係學校本身已經有一班熟悉既homestay家長for 國際生,只係佢地可唔可以幫你,不過以我呢一年同學校既聯繫,我覺得佢地好helpful,我有任何問題搵老師校長,佢地1-2日左右已經有回覆

回覆 jcy 的帖子

交通方便嗎?大女未夠年齡考車 你女女讀几年級?

醒目開學勳章

ccchui 發表於 20-7-2 14:08
回覆 jcy 的帖子

交通方便嗎?大女未夠年齡考車 你女女讀几年級?

方便呀,步行去indooroopilly shopping centre大約10分鐘,果度係大站好多車揀,夏天唔想行既話學校旁都有巴士站可以坐過去轉車,同一個zone,大部分學生都係坐巴士返放學,一係就行返學

2021學校再起好一個multi purpose hall

回覆 jcy 的帖子

Thanks I contact the school to ask the endorsement in this movement
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊