用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 監護人公司
go

[英國] 監護人公司 [複製鏈接]

Belgravia guardians 係agent介紹,見香港都有office, 價錢同其他公司差不多,但接送收費較平,計埋就呢間抵d,但好似無乜人提,想問下有無comment 呢?
   11    0    0    0

fafapoodle 發表於 20-1-31 13:31
Belgravia guardians 係agent介紹,見香港都有office, 價錢同其他公司差不多,但接送收費較平,計埋就呢間 ...

我今年sixth form 新轉agent 比James Lee 同Belgravia 我揀,同一個grade packaging 尼講Belgravia 平過James Lee,可能Belgravia 係住鬼佬屋企但James Lee 住華人。至於好唔好用就等我half term 住完同你講

回覆樓主:

How much is Belgravia?

回覆 Mok426 的帖子

但我發現呢間無入AEGIS!

fafapoodle 發表於 20-2-2 16:43
回覆 Mok426 的帖子

但我發現呢間無入AEGIS!

如果無入AEGIS 會唔會無咁好,我都想緊這間或James Lee

aaccmum 發表於 20-2-2 16:50
如果無入AEGIS 會唔會無咁好,我都想緊這間或James Lee
家長比得幾十萬一年子女去留學,點解會揀間無保障既監護人公司?自己唔起英國,監護人公司等同父母角色,選校慎重既同時,監護人公司都唔應該求其。

Belgravia 無入 AEGIS? 我仲以為間間 Guardian 公司都係AEGIS member!??

之前用過兩間aegis ge 監護公司, 我覺得真係無乜所謂。。。因為Belgravia就算無Aegis都真係好過佢地囉
呀囝又鍾意個寄宿家庭,電郵同電話都覆得好快,有時放假都覆,我真係有時都唔好意思,所以我自己真係覺得呢啲嘢參考下因為Aegis又唔係D咩政府機構,有無對我無乜所謂,最緊要大家合作愉快

lovercat 發表於 20-2-4 19:46
之前用過兩間aegis ge 監護公司, 我覺得真係無乜所謂。。。因為Belgravia就算無Aegis都真係好過佢地囉
呀囝 ...

聽agent 講Belgavia 四月會上Aegis

想問 Belgravia 是否用同一個 area manager/ agent去跟自己小朋友? 佢哋香港辦事處是否即是英識?謝謝!

aaccmum 發表於 20-2-4 20:11
聽agent 講Belgavia 四月會上Aegis

Agent 告訴我 Belgravia 是 AEGIS registered ... (emoji)

回覆 Sana2010 的帖子

仲未,話預計將會四、五月可以register

如果自己起英國,PR only , 可否唔用guardians?

lovercat 發表於 20-2-4 19:46
呀囝 ...

我用開嗰個,一直冇入 aegis, 舊年終於入咗,然後,用英鎊俾錢嘅,要俾埋稅!

我小朋友上年9月是用 James Lxx, 服務完全唔得, 只識收費, 沒有服務.
於是第二個學期已經立即轉了監謢人公司.
James Lxx marketing 做得好好, 大家要認真選擇唔好比佢地門面功夫呃到, 我只是以用家身份分享我慘痛的經歷.

jontop 發表於 20-2-15 14:10
我小朋友上年9月是用 James Lxx, 服務完全唔得, 只識收費, 沒有服務.
於是第二個學期已經立即轉了監謢人公 ...

完全認同。不只你一個

回覆 cfs 的帖子

你都是受害人? ??
因我小朋友仲細, 我完全不放心將小朋友交給他們, 所以蝕錢都要立即更換James Lxx.
我小朋友學校比較高年班的學生家長都是用James Lxx, 他們都說用埋今年會轉監護人.

wonwon5 發表於 20-2-14 19:21
如果自己起英國,PR only , 可否唔用guardians?
如果你自己在英國居住就可以

jontop 發表於 20-2-15 14:10
於是第二個學期已經立即轉了監謢人公 ...

可否分享你轉了邊間?

回覆 ricenoodle 的帖子

Please check PM
‹ 上一主題|下一主題