用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 呈三
樓主: manman33
go

呈三   [複製鏈接]

nillnill 發表於 20-1-31 21:17
剛看蘋果日報,指鄧顯2月底已經自行面試。印象中,體藝都係2月底面試。
恐怕都難以成事。
支持取消呈三。 ...
下周公佈公開試細節,應該有個大概。
呈三無論取消或繼續,總有人歡喜有人憂!

官津自行,印象中最早開始應該係男校L記。女校,早前留意到的係2月中,最少都要推遲。
就算3月2日如期復課,面試安排真係撞到咩咁。又係如上面般,無論取消或繼續,縂有人歡喜有人愁。如繼續,估計憂愁多於歡喜。沒撞期的,估計提高了幾率,因有撞期已被放棄。

Poyau 發表於 20-2-3 01:12
面試日期一改再改 不如等復課才公布
另外EDB本周公布應該涉及呈三/自行
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200204/bkn-20200204194038712-0204_00822_001.html?eventsection=hk_news&eventid=402883476ed4097c016f5a39f2c63fde

有意向取消呈三

bearbearsnake 發表於 20-2-7 16:39
明白,也想理性討論。
家裏如没口罩的話,由家出門,乘校車到學校時間我們也頗擔心的。可能我們預備得唔好 ...
與大衆同在,唔使怕!

當絕大部分人都係沒足夠口罩/防護,以及尚有確診出現,復課時間繼續推遲機會大。

Yanamami 發表於 20-2-9 16:20
驚有用咩?唔封关,源源不绝,要幾多有幾多……今日有多則新聞同打边爐染病有关,似乎無得再男人的浪漫了… ...

好多好多人都認同的事,偏偏就唔會做或唔做足……

然後驚嘆於有相當數量的XX竟然認同某個唔做或唔做足的措施並謂“咪封左好多個……”漏洞百出,叫封左?

所謂家居隔離,有阻斷與人的接觸?最最最最關鍵是靠“自律”。現在就係“自律”出了問題啊。還在狡辯“留路”

hkpapa852 發表於 20-2-13 10:50
只係話停課, 面試安排局長一向唔理,

可能學校夠膽繼續叫人去面試, 你肯去可能就收咗你
停課期間繼續面試風險唔細,有沒學校甘願冒“千夫所指”而繼續?

相信只要學校繼續,應者雲集。
‹ 上一主題|下一主題