用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 SSGC面試日期
發新帖回覆
go

SSGC面試日期

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
請問是否all in?面試日期是?

回覆樓主:

面試日期見以下分享 #2

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3810342

官網沒有寫。。。謝謝
有人話all in, 有人話會short list; 邊個說法才是真的呢?

今年information day
校長親口話會all in
所以分左2個日子去面試
2月29 同3月7日

同埋講左 唔可以改日期同時間

回覆 LSYHK 的帖子

我有影info Day PowerPoint, 睇真啲,原來不是全 in

meimei小朋友 發表於 20-1-14 22:05
回覆 LSYHK 的帖子

我有影info Day PowerPoint, 睇真啲,原來不是全 in

可否pm 我info day power point (emoji)‍♀️(emoji)‍♀️

其實我想post 出來,但post 咗張白紙

回覆 po770 的帖子

你之前都話有去info Day, 你留意吓有一張 slide 是「中一入學申請」重要日期。
佢話:Eligible applicants will be notified in writing to attend an interview in February 2020.

所以應該係合資格申請者先被邀請面試。

meimei小朋友 發表於 20-1-14 22:56
回覆 po770 的帖子

你之前都話有去info Day, 你留意吓有一張 slide 是「中一入學申請」重要日期。

我睇到呢張 slide 時(英文部分)都理解為唔係 all in.

但 Ek 有人分享話全部人有得見。

Website 就寫:All applicants will be notified in writing with regard to the interview.

另外,我曾經打去問 interview 如何安排時間。
職員回覆話有老師負責挑選和安排。
唔係用 surename or 交表先後去定時間。

回覆 mykate 的帖子

係,我都有打電話問SSGC~~~~~
Same answer:
唔係用 surename or 交表先後去定時間

mykate 發表於 20-1-14 23:03

校長講咗全in

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

交form後通知書亦沒提及要揀人interview

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Poyau    發表於 6 天前

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
回覆 熊貓BB 的帖子

又係喎!咁口講與 powerpoint 唔同?Anyway, 已交form 希望真係全 in 啦!

應該是all in 的,大家加油

如果真的撞日期,只能二選一。。。

回覆 熊貓BB 的帖子

一定信你,感謝

回覆 greenspan 的帖子

Yes, YWG/SSGC 有機會撞
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊