用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 interview 回顧, 爸爸陪還是媽媽陪
go

interview 回顧, 爸爸陪還是媽媽陪 [複製鏈接]

K1 interview 基本結束, 唔知各位爸爸媽媽戰績如何, 我們家爸爸同媽媽各帶一半
其中要求父母一起面試的, 都拿到offer
爸爸陪同的,有一半拿到offer,  到手的offer以難入的幼稚園居多
媽媽陪同的,只有兩三成拿到offer, 到手的offer反而以二線居多

可唔可以話爸爸陪面試的成功率更高?

0    0    0    0

快樂火雞 發表於 20-1-13 11:17
K1 interview 基本結束, 唔知各位爸爸媽媽戰績如何, 我們家爸爸同媽媽各帶一半
其中要求父母一起面試的, 都 ...

過來人,如果爸爸有信心過關,一定是爸爸見。小朋友在缺乏媽媽在場都能表現自己,面試會加分,同時,也代表爸爸在家庭的角色(投入度)也高。

當然,我同意部份面試由媽媽出擊才有效,阿女面試迦南N是媽媽出擊,換轉是我……肯定GAME OVER...

爸爸主力in

我覺得冇乜關係. 主要都係睇小朋友表現.反而我見過有啲爸爸可能平時冇湊開小朋友, 去到面試時小朋友唔答問題, 係會狂chur個小朋友講嘢, 或者好緊張咁不停重覆問題.

caramelpudding 發表於 20-1-13 15:10
我覺得冇乜關係. 主要都係睇小朋友表現.反而我見過有啲爸爸可能平時冇湊開小朋友, 去到面試時小朋友唔答問 ...

作為爸爸的我,我是100%肯定沒問題才出手……又或者知道媽媽唔得閒,面試前會準備充足

覺得媽媽定爸爸帶都無關係,主要睇小朋友表現
‹ 上一主題|下一主題