用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 善德
go

善德 [複製鏈接]

請問今年有家長去善德簡介會嗎?是否小五,六每次考試都要主科有A才有得面試?
   0    0    1    0

回覆 winghei豬 的帖子

我冇去簡介會, 只去了去年open day , 佢哋網頁寫:
小五及小六成績在中、英、數三科須有一科達 A 級 (或 90 分),及其他科目達 B
級 (85 分) 或以上

sviolent 發表於 20-1-12 11:13

我冇去簡介會, 只去了去年open day , 佢哋網頁寫:

thank you
我就係見到網頁咁寫,唔知博唔博好。我有去陳兆民,有講學校會酌情睇番邊間小學

我自己冇級10內, 主科3a1b , 最後冇交善德; 個人覺得就算主科只有3a1b , 但在校是級10內,我覺得是有機會

sviolent 發表於 20-1-12 12:31

我自己冇級10內, 主科3a1b , 最後冇交善德; 個人覺得就算主科只有3a1b , 但在校是 ...

有講過要級十內嗎? 咁我女都無,只係級1x,即係唔洗諗喇

冇冇冇,當然不會講級名次要求,, 只係如果成功表主科grade 未達標(冇4a),但有級名次「搭夠」,應該有機會

如果一綫小學級1x 也可以試下!
‹ 上一主題|下一主題