用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 過來人請分享,如何扣入華仁
go

過來人請分享,如何扣入華仁 [複製鏈接]

請問有沒有過來人能分享,要怎樣成績/奬項?有機會參加叩門試? 華仁要做卷嗎?
   8    0    0    0

華仁叩門唔駛做卷,1st in見老師,2nd in 見校長

Wychai 發表於 20-1-11 19:21
華仁叩門唔駛做卷,1st in見老師,2nd in 見校長

明白,我以為要做卷添,thank you

回覆 Wychai 的帖子

可否分享見老師會問什麼?

LEEPHOEBE 發表於 20-1-11 21:47
明白,我以為要做卷添,thank you

做卷應該係插班二年級以上先要.

前輩一個問題。。。如能時光可以倒流,還會叩華小嗎?

LEEPHOEBE 發表於 20-1-11 05:11

請問有沒有過來人能分享,要怎樣成績/奬項?有機會參加叩門試? 華仁要做卷嗎

如果你請到前輩高人出黎,我深信她一定可以給你滿意的答案。

https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=148699

未請到她出黎前,或者睇住呢「九封信」先:

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3099287

PS:我都好想問前輩一個問題。。。如果時光可以倒流,還會辛苦經營去
叩華小嗎?

而從今天看來,也許留的應該係德信。

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2609077

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

回覆樓主

啊仔考小一私小學校收左,但不能夠大抽獎,如果放棄私小而抽獎機會率低,所以只能放棄大抽獎。
點樣令到華仁有叩門interview機會? 有1-0-0,portfolio ?成績表?cert?以上學歴資格要幾多

回覆 LEEPHOEBE 的帖子

其實扣門都無咩好諗, 將你有既資料俾晒佢, 見吾見睇緣份啦

mingwai_528 發表於 20-1-13 17:52
回覆 Wychai 的帖子

可否分享見老師會問什麼?

認讀中英文句子,考中英文對答,有畫畫,講故事
‹ 上一主題|下一主題