用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德貞幼稚園如何?
go

德貞幼稚園如何? [複製鏈接]

女女收到德貞幼稚園PM offer,新校舍超靚,問左老師話大概9月就可以開始用喇~心大心細。。。有無媽咪分享下?
   0    0    0    0

hzhang212 發表於 20-1-11 02:44
女女收到德貞幼稚園PM offer,新校舍超靚,問左老師話大概9月就可以開始用喇~心大心細。。。有無媽咪分享 ...
我都想請用家分享下老師有無愛心?多唔多同家長聯絡?學術上到津小一會否追得好辛苦?
我有徳貞am,又一村pm,又係心大心細緊

sugar1redbean 發表於 20-1-11 10:38
我都想請用家分享下老師有無愛心?多唔多同家長聯絡?學術上到津小一會否追得好辛苦?
我有徳貞am,又一村pm ...

有朋友的小朋友讀過德貞,她說老師ok,現在佢個小朋友讀荔天,我諗德貞程度應該可以應付一般小一。.

happyfafa 發表於 20-1-12 00:01
有朋友的小朋友讀過德貞,她說老師ok,現在佢個小朋友讀荔天,我諗德貞程度應該可以應付一般小一。.
...
茘天都深架哦,應付到都好好我昨天問過一個用家,老師嚴有經驗學術深過又一村

sugar1redbean 發表於 20-1-12 13:43
茘天都深架哦,應付到都好好我昨天問過一個用家,老師嚴有經驗學術深過又一村
...

您可上德貞校網睇下D畢業生在聖紀文丶旅港開平及新大天的全級名次排在前,由其在新大天的两名前畢業生全級排名排得很前有指標作用,應該德貞幼稚園教學不會太淺,但是券校關係教得不會太深。

德貞幼稚園校網

happyfafa 發表於 20-1-12 14:56
您可上德貞校網睇下D畢業生在聖紀文丶旅港開平及新大天的全級名次排在前,由其在新大天的两名前畢業生全級 ...
Thank you! 睇埋網站,徳貞派得幾好,活動都算多,我都放棄又一村選徳貞

回覆 sugar1redbean 的帖子

你好,我都係選左德貞上午,放棄左又一村下午同崇真下午,可能會成為同班同學呀

hzhang212 發表於 20-1-11 02:44
女女收到德貞幼稚園PM offer,新校舍超靚,問左老師話大概9月就可以開始用喇~心大心細。。。有無媽咪分享 ...
德貞幼 十幾年前仲有龍校私小時,係區內算名校因為龍校係英私黎,佢學術有番咁上下先接到龍
仲無左龍校效應,似乎小學摺左,幼稚園之後就差左

jennywong1818 發表於 20-1-14 23:50
回覆 sugar1redbean 的帖子

你好,我都係選左德貞上午,放棄左又一村下午同崇真下午,可能會成為同班同學 ...
Hello! 我個仔都係AM offer!希望9月開到學
‹ 上一主題|下一主題