用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 港同Vs 蔡繼有
樓主: amazinggrace13
go

港同Vs 蔡繼有 [複製鏈接]

amazinggrace13 發表於 20-1-12 01:30
謝謝,其實運氣都很重要,每間學校都有三round interview,其中一round 不小心失手便會冇咗機會。我仔仔性 ...

請問你仔仔有冇去試過朗誦比賽。 同埋你仔仔喺學校係唔係好主動答問題嗰類型 。謝謝。

amazinggrace13 發表於 20-1-12 01:33
謝謝你。我很同意中文很重要,所以不知道CKY會唔會好似去了國際學校一樣,中文水評又如何?
...

CKY 2019年 Bilingual diploma 93%

http://cky.edu.hk/academic/ibdp/ibdp-results-2018/

meex2 發表於 20-1-12 01:38
請問你仔仔有冇去試過朗誦比賽。 同埋你仔仔喺學校係唔係好主動答問題嗰類型 。謝謝。
...

有啊,從小讓他參加朗誦比賽練大膽D,在學校老師説他很主動表達意見。

Poyau 發表於 20-1-12 14:10
CKY 2019年 Bilingual diploma 93%

http://cky.edu.hk/academic/ibdp/ibdp-results-2018/

Thanks❤️

Poyau    發表於 20-1-13 00:23

amazinggrace13 發表於 20-1-12 22:13
有啊,從小讓他參加朗誦比賽練大膽D,在學校老師説他很主動表達意見。
...

我個仔喺出面好主動同人傾計但係唔知點解喺學校佢一啲都唔主動。 我啱啱幫佢參加咗個朗誦比賽。 希望可以幫佢練下個膽量同自信。閱讀能力唔差但係如果我唔坐喺佢身邊睇住佢讀佢自己唔會攞本書讀。 而家諗緊辦法唔知點樣可以令到佢主動啲。
‹ 上一主題|下一主題