用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 點樣既小朋友先有機會入讀學之園
樓主: Florence4Leung
go

點樣既小朋友先有機會入讀學之園   [複製鏈接]

我個小朋友收咗長沙灣k2 今年8 月上學我個仔已經k2 普通話,英文,數學已經有一定水準
超超大B repeat 所以先收
不過我應該不會repeat 好似浪費$同時間
而且k2 轉,作用不大

Bloom789 發表於 20-1-16 11:51
我個小朋友收咗長沙灣k2 今年8 月上學我個仔已經k2 普通話,英文,數學已經有一定水準
超超大B repeat 所以 ...

估唔到K2都係有咁嘅情況收超超超大.... 咁難怪我12月尾small b 一定冇望

面包超人360 發表於 20-1-15 01:07
佢應該講緊n
9月份打後應該係讀k就會有
N最細識得既。。有7月。。唔會4月啦

Dollys 發表於 20-1-15 01:35
我就係見人講只收大b/超大b,今年去open day前以為全部學生9-2月,
但去完openday,發現個個月學生都有,而 ...
其實LH真係好透明, 去openday就知道網上d野好多假。。連邊個月有咩學生生日都俾你地睇到以我所知月月都有生日會,月月都有主角
,可能咁岩你睇到個班冇8月,我女個班都冇朗,但其他班有

grandmalolo 發表於 20-1-15 09:33
小兒是6年前LHK畢業,下年升中啦! LHK個ENG / PTH 班打底好好,上小打好根基。3年LHK十分滿意。👍&# ...
我仔同你仔同年啊,加油

ho_yan2406 發表於 20-1-18 17:51
其實LH真係好透明, 去openday就知道網上d野好多假。。連邊個月有咩學生生日都俾你地睇到以我所知月月都有生 ...

我講緊n班。n班一定冇,lh_n係截到8月中開學前一日。k就冇限制,同埋收生月份係從9月超大到12月超細都有。不過lh n班直上,所以多數分校的k好少位,咁冇份考n的細b考k會更加難上加難啦。尤其8月中至尾既,唔可以做超大,只能考k。
sc n都係一樣,9月係做超大同細都唔得,只能考k。不過sc k收人多d,相對就易d

Bloom789 發表於 20-1-16 11:51
超超大B repeat 所以 ...
請問你最後有無take offer?  可以講下考左的咩?
‹ 上一主題|下一主題