用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 中4私補physics價錢
go

中4私補physics價錢 [複製鏈接]

請問中4私補physics價錢,有無好介紹?大學生都可以,馬鞍山區. 有m2好底更佳
   3    0    0    0

有d導師有幾條5**會開價超過200/hr
我聽過有話高中普通補習120-150/hr差不多
亦有人話100+10x,x系中學年級,即中4收140/hr
價錢視乎導師成績而定
全職補習或者在職老師價錢更貴
其實我都想知合理價錢系幾多

我覺得高中dse physics對數要求不大
不需要M2,就算以前HKAL physics 都只系用一d微積分derive出來的公式,只要求識用條式,而不要求識微積分
因為以前就算會考無AMath無學過微積分都可以讀AL physics

但你系讀dse physics 定其他課程?
同是不是有修m2所以希望導師有M2底而且好?

回覆 skywalker167 的帖子

Thanks for your reply.

係考dse呀,因為亞女都有修M2,暫時頂得住,學校有個好好嘅老師好肯敎,但physics就....
佢話physics concept未清到,第一次成績大概得DSE 3分,所以要求補習。不過有幫人補開會好d

醒目開學勳章 王國長老

我俾緊$200,大學生
不過無介紹,因為係朋友個仔

回覆 Charlotte_mom 的帖子

阿仔揾hku 學生補,200 per hour. 上網搵。幫佢搞清的concept.

agchan 發表於 20-1-4 22:36
回覆 Charlotte_mom 的帖子

阿仔揾hku 學生補,200 per hour. 上網搵。幫佢搞清的concept.
請問補習老師教得好嗎?

醒目開學勳章 王國長老

海之風 發表於 20-1-5 11:19
請問補習老師教得好嗎?

我對phy零認識
我個仔就話哥哥講完清楚左好多

海之風    發表於 20-1-5 16:00

回覆 海之風 的帖子

phys 由唔合格變成合格。補習老師話要慢慢執。

海之風    發表於 20-1-5 16:18

agchan 發表於 20-1-5 16:14
回覆 海之風 的帖子

phys 由唔合格變成合格。補習老師話要慢慢執。
再問真亞女又話其實佢concept ok, 想操pass paper,不過都係有人lead好d。書局係咪有pass paper練習賣?

其實香港公共圖書館可以上網睇以前舊制的會考同AL past paper成本睇,但不能下載
電子資源>數碼館藏>更多
https://mmis.hkpl.gov.hk/web/guest/hkcee-and-hkale-papers-collection

不過操舊制past paper可能不太好不貼合dse
圖書館亦有參考版本的dse past paper即不能借出圖書館,也有小量的可以借出街的
以上系免費的合法渠道可以取得past paper
當然仲有其他低成本方法,問同學老師.....
有人有分topic的past paper或者二手的(至於是否合法... )
考評局出版的past paper一本一年三四十蚊
當然可以買其他出版社自己出的練習題,但這些不是考評局的past paper難度可能更容易或更難
呢d練習會比購買考評局的平

回覆 skywalker167 的帖子

thanks

我仔讀牙醫,收$350,佢D同學收$300-$500不等
其實補習老師除成績出眾之外,我諗教學心態同埋教SBA技巧都好緊要(SBA攞高分先有機會考到5**)

我仔 HKU Year 1 , Phy 5, Maths 5, M2 5... 幫人補緊收$200/hrs

我阿女算收得平了。$280-300個半鐘。

醒目開學勳章 貢獻勳章

睇你要求,有位名師响火炭教,$800/hr
出精讀書嘅名師

idy926    發表於 20-1-8 16:19
恐龍家

回覆樓主:

‹ 上一主題|下一主題