用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Band 2a至2c大约是全級多次名
go

Band 2a至2c大约是全級多次名 [複製鏈接]

想問band 2a至2c大約是全级多少名(如果全級150人)?區內龍頭和非龍頭小學會相差幾遠?
   0    0    0    0

ssannie9182 發表於 19-12-20 21:58
想問band 2a至2c大約是全级多少名(如果全級150人)?區內龍頭和非龍頭小學會相差幾遠? ...

資料不足,區區不同,每間學校不同。

就讀小學的老師最清楚,為什麼不直接問他們?

ssannie9182 發表於 19-12-20 21:58
想問band 2a至2c大約是全级多少名(如果全級150人)?區內龍頭和非龍頭小學會相差幾遠? ...

好的小學50-60%係B1生,差的10-20%B1生,你話差別大唔大

荃灣區既小學除咗馬基同浸聯有4x% B1外,其餘都只係得大約1/3 B1。
自己評估一下要咩排名先係B2
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆樓主:

浸聯網頁有過去4年升中派位資料

https://www.hkbcps.edu.hk/index.php?route=assign

醒目開學勳章

我小朋友80分平均分,已經係Band 2 尾

回覆樓主:

平均分唔準。要參考往年名次派咩先預算到banding

回覆樓主:

級幾為B2因校而異 跟升中往績估算
‹ 上一主題|下一主題