用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 可有UK大學生guardian 公司分享?
go

可有UK大學生guardian 公司分享? [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

近日爬文,發現部份Guardian 公司有做大學生,亦已問到到間 (WHG) 有做阿仔心儀大學嘅
想請問大家仲有無其他有做大學生嘅guardian 公司介紹? 以及可有相關經驗分享?

thanks a lot!
   3    0    0    0
恐龍家

回覆樓主:

我記得,如果學生夠18歲,唔需要揾監護人wow。

醒目開學勳章 貢獻勳章

TTEE1819 發表於 19-12-7 11:07
我記得,如果學生夠18歲,唔需要揾監護人wow。

係呀,但孩子有可能15歲入讀大學

恐龍家

小曳人 發表於 19-12-8 08:41
係呀,但孩子有可能15歲入讀大學

哇,好勁,真係超哂班的學生。祝佢升學順利。其實讀大學,請監護人公司,唔係太有需要。你們真係無任何朋友或親友在英國居住?如有,請他們幫忙,通常填名字和地址即可。我都係搵朋友做監護人,慳返好多錢。

醒目開學勳章 貢獻勳章

TTEE1819 發表於 19-12-8 08:47
哇,好勁,真係超哂班的學生。祝佢升學順利。其實讀大學,請監護人公司,唔係太有需要。你們真係無任何朋 ...
聽講同地區有關,要住响學校附近
親友住响London,唔知點check 到能夠支緩範圍?
恐龍家

https://www.brightworld.co.uk/
我見過這公司有篇幅介紹Uni Guardian,可以查詢比較一下。

小曳人 發表於 19-12-8 08:55
聽講同地區有關,要住响學校附近
親友住响London,唔知點check 到能夠支緩範圍?
...
當年我女兒17歲year1,都係搵我朋友做監護人,比個名,地址,電話就ok.我朋友在Cambridge而我女兒係Exeter,都冇問題喎.
其實如果真係有什麼特別事情,學校會直接聯絡父母的.

醒目開學勳章 貢獻勳章

Zsokol 發表於 19-12-9 15:48
當年我女兒17歲year1,都係搵我朋友做監護人,比個名,地址,電話就ok.我朋友在Cambridge而我女兒係Exeter,都冇 ...
thx for the info
等我研究下先
恐龍家
‹ 上一主題|下一主題