用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有冇言語偽術,7X% 學位?
樓主: 小福媽媽
go

有冇言語偽術,7X% 學位? [複製鏈接]

caramelpudding 發表於 19-12-31 10:44
學位量化寬鬆嘅影響喺其他學校亦同樣會出現,近年某啲學校「業績」都有上昇,會唔會係有關係?除非學校放 ...

本地學位對評定B1水平幫助不大
三大/八大UGC學位仍有參考價值

medicine 發表於 19-12-31 13:39
講出重點!
對於沒提供整體4+(主科4+),只提供3322率及本地大學入學率的B1學校,個人睇法是看低半格。
另一方面睇,如果有B1B水平,又豈會連4+都唔敢公佈?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 19-12-31 18:42
就係尼一層意思,因而有充分理由懷疑個啲猶抱琵琶半遮面的學校。

hkpapa852 發表於 19-12-31 18:42

都係又講返轉頭,B1邊緣人/B2頭入到呢間其實都算係咁,我覺得唔會差過我聯中,只係我聯中校舍一流啫。
‹ 上一主題|下一主題