用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KV offer
go

KV offer [複製鏈接]

KV知道幾時有result嗎?
   1    0    0    0

最快下星期尾,學校話12月中架

seems mid-Dec

KV唔知收邊類學生多?

LMFUNG 發表於 19-12-4 13:28
KV唔知收邊類學生多?

乖,大B,  禮貌,服從性强。

LMFUNG 發表於 19-12-4 13:28
KV唔知收邊類學生多?
班入面咩類型的同學仔都有,有調皮的,有多野講的,有文靜的,
btw,其實kv唔一定主收大B,根據我自己小朋友班房,
生日月份分佈都算幾平均,唯獨9月同10係無mud(9月係學校收表最細果批,10月係超大b)

Darklady 發表於 19-12-5 09:50
班入面咩類型的同學仔都有,有調皮的,有多野講的,有文靜的,
btw,其實kv唔一定主收大B,根據我自己小朋 ...

請問係咪同傳聞一樣咁谷?
老師有冇愛心?
我小朋友返緊N, 但唔係好鐘意返學。岩岩先適應到,唔知KV 岩唔岩佢?

KV 一星期有幾多堂NET?

謝謝!

steven0212 發表於 19-12-5 14:01
老師有冇愛心?
我小朋友返緊N, 但唔係好鐘意返學。岩岩先適應到,唔知KV 岩唔岩 ...
KV的K1比劵校更Hea,上學期線都唔洗畫,反而劵校上學期已日日一頁畫線
下學期先會有線條練習,K2開始寫字(以我所知k2劵校中英數每日都有寫字功課,呢樣無得避)
小朋友好鍾意番學亦好喜歡班主任,前排停課佢都成日講好想番學,成日都提住某d老師係佢好朋友
我諗老師有愛心先會令小朋友咁愛學校同老師ge,我間中有接番學,老師好nice
小朋友上堂跌親就算無損無流血老師都會打電話通知家長,感覺好安心

有幾多堂NET我無問過,哈...

Darklady 發表於 19-12-5 14:47
KV的K1比劵校更Hea,上學期線都唔洗畫,反而劵校上學期已日日一頁畫線
下學期先會有線條練習,K2開始寫字( ...

KV 嘅K1 係好happy 㗎。同一個學期主要俾小朋友適應環境,唱歌、玩玩具,有簡單認字。

上到K2 下學校同K3 就好多字要寫。不過學校後有辦法去教好小朋友番到屋企主動做功課,父母唔洗點操心。

唔知有無offer, 好似好難入咁

老師有冇愛心?
我小朋友返緊N, 但唔係好鐘意返學。岩岩先適應到,唔知KV 岩唔岩 ...

我小朋友而家一個星期學3個中文字(認字)一至兩個英文字母、數字。每個星期五有一版填顏色功課。

我覺得唔谷。

不過唔知學校有咩魔力可以令到我小朋友日日返屋企要玩學校嗰套中文字卡。

老師有冇愛心?

我覺得老師好好呀

有一次我同個女一齊喺學校門口跌親,老師同嬸嬸一齊出嚟,嬸嬸即刻抱起我女,老師就扶我,一齊入去Office ,一個老師檢查我女整親邊度,另一個老師幫我消毒同揸喜療妥,我覺得佢哋真係好nice。

我係用家,開學時有問過老師,每星期一堂net, 但好似日日都有eng session (local teacher 教)。但讀得KV ,預左外補英文。好似讀SC 就default 外補中數一樣。
‹ 上一主題|下一主題