用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 non jupas HKU MBBS
發新帖回覆
樓主: Anniemun
go

non jupas HKU MBBS   [複製鏈接]

回覆 esmehouse 的帖子

只要有chemistry就可以

回覆 lovenature 的帖子

请问你女当年系米接收到个CO,冇叫留位费,但出成绩后都收了她?最后有冇系香港读?

hehehaha2017 發表於 20-3-29 11:03
學校, EASTER 應該有ALEVEL MOCK , 唔知其他學校點
前幾日MBBS Y4 MENTOR  無啦啦,ADD 左MBBS GROUP CHAT
...

學校全面停課,應該Easter都考唔到mock

hehehaha2017 發表於 20-4-2 06:18
學校方案非常多
例如ALEVEL MATHS,  一星期, 仲俾緊幾份功課

原來如此,但女兒IB school, 過年前已考mock,學校原準備教都多一排書,學生就study leaves,跟住五月考試,所以估唔到其他學校Easter還可安排mock。
女兒study leaves現巳開始,放暑假心情了......
她沒有考MBBS

chingyu 發表於 20-6-17 14:27
唔好意思,唔係好明。

認識好多學校有學生都未收到HKU MBBS firm offer.

女兒同學PG42上兩星期已收到hku mbbs的firm offer

F15X5 發表於 20-6-17 18:56
你她可能interview 好好或HL 全7,我囝學校收firm offer 是44/45; 43個位沒有收到firm offer.
...

咁就唔知,冇問得咁仔細,可能43個位遲D都會收offer呢,其實43都係唔錯的成績,上兩屆都有43入到hku, 上年有一個42(果個肯定係interview表現出式,她話的)但今年42都有firm offer就真係意外,她自己當初都打定(emoji)數

hehehaha2017 發表於 20-6-20 21:27
NON JUPAS

今次, 幾個同學, 一齊入MBBS , 100% 入紙MBBS, 100% 已有FIRM OFFER

傾向相信你的講法跟過去師兄師姐的表現有關

F15X5 發表於 20-7-9 15:16
今年IB 和AL都取消咗考試, IBO要求學校提供學生的內部評分、功課、測驗等等做評估。结果今年大约只有140攞 ...

所以今年結果非常出人意表,有一向成績出衆拿不到滿分,反而時平日表演平平的獲得⋯⋯

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊