用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 灣仔band 3
go

灣仔band 3

請問灣仔校網,成績屬band 3, 有邊間中學校風ok的(女仔)?

回覆樓主:

何東

aptcan 發表於 19-12-1 08:35
何東

謝謝,請問佛教黃鳳翎如何

回覆樓主:

依間就唔太清楚,但見何東啲女仔都乖

何東
何東唔係Band 2咩 ! 根據 hkpapa852的分析應該係 B2.
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3582732&extra=page%3D1

何東應該係Band2.  黃鳯翎d學生我眼見都乖,好多用普通話溝通。

pccw2017 發表於 19-12-1 12:56
何東唔係Band 2咩 ! 根據 hkpapa852的分析應該係 B2.
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthre ...

B2中學唔一定無收B3嘛,灣仔B1位足夠俾部份B2生,咪可以上移囉~~~

回覆樓主:

跟hkpapa名單 何東 / 維官 屬B2
整體2+ 黃鳯翎 > 維官
餘下4間 RHS/李潤田/協同/孔聖堂 校風······

mcl203 發表於 19-12-1 13:30
B2中學唔一定無收B3嘛,灣仔B1位足夠俾部份B2生,咪可以上移囉~~~
我知, 但樓主似乎問緊自行選校, 自行通常比較少 B3 生入. 抽獎先可以乙1搏升呢. 灣仔區確實有好多上移機會, 舊年識人B3乙1搏B2校又比佢搏到 !

pccw2017 發表於 19-12-1 20:49
我知, 但樓主似乎問緊自行選校, 自行通常比較少 B3 生入. 抽獎先可以乙1搏升呢. 灣仔區確實有好多上移機會, ...

似乎,我理解係樓主問灣仔B3生升中學既校風~~~

回覆 Poyau 的帖子

玫瑰崗 好過 何東?邊一方面? 校風?

minisheep 發表於 19-12-2 09:12
回覆 Poyau 的帖子

玫瑰崗 好過 何東?邊一方面? 校風?

論校風選何東
成績就玫瑰崗2018年33222率較高

Poyau 發表於 19-12-2 09:37
論校風選何東
成績就玫瑰崗2018年33222率較高

玫瑰崗數字係包含咗NCS考GCSE既中文,NCS又佔學生一半以上,難以直接比較~~~

mcl203 發表於 19-12-2 10:23
玫瑰崗數字係包含咗NCS考GCSE既中文,NCS又佔學生一半以上,難以直接比較~~~
...

NCS考GCE中文計入33222條數···

Poyau 發表於 19-12-2 10:39
NCS考GCE中文計入33222條數···

你留意下佢地份報告,有加(equivalent.......) ~~~

mcl203 發表於 19-12-2 10:40
你留意下佢地份報告,有加(equivalent.......) ~~~

謝謝提醒
原來2018表中33222包NCS中文equiv.

2018中學文憑考試成績及入大學率
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3659724

Poyau 發表於 19-12-2 11:04
謝謝提醒
原來2018表中33222包NCS中文equiv.

所以我都有D奇怪,小朋友升中時,學校係完全無提過未能直升可以考慮RHS,RHS係3仔中學,校風似乎亦係麻麻地~

mcl203 發表於 19-12-2 11:09
所以我都有D奇怪,小朋友升中時,學校係完全無提過未能直升可以考慮RHS,RHS係3仔中學,校風似乎亦係麻麻 ...
雖然RHS係B3中學,但係我又唔覺得校風有大問題。我喺灣仔好多時都見到佢哋啲學生,都叫做正正常常。

何東
我都覺得自行可以試下何東。

王家爸爸 發表於 19-12-2 11:54
雖然RHS係B3中學,但係我又唔覺得校風有大問題。我喺灣仔好多時都見到佢哋啲學生,都叫做正正常常。 ...

小學 定 中學 先?~~~

PS...我講麻麻地咋,都係個人觀感~~~