用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Hilary's PN (Hunghom) vs York PN (Kowloon Tong Ca ...
go

St Hilary's PN (Hunghom) vs York PN (Kowloon Tong Campus) [複製鏈接]

收到以上兩間的PN offers。想問大家會如何選擇?St Hilary比較近自己家,而York比較遠一點。而且不知道爲什麽York的PN 班只有2小時。
   0    0    0    0

學店當然要縮短上學時間增加班數賺到盡啦!可以的話佢地想pn一小時添

但是聽簡介,York 的英文語境不錯。

請問有用家可以分享嗎?

無錯因九龍塘總校多人想讀,所以得兩小時。但聽簡介會時其實3小時那些分校只是每樣嘢做多10分鐘咁。我都有SH offer 不過係太子分校,睇完佢校舍唔多想讀,太細又近馬路。

回覆樓主:

我當年兩間都有offer, 結果揀咗 york kowloon tong. 其實 2 小時我覺得 ok, 小朋友唔會太累,我喺商場等食個lunch 行一陣啱啱好。其實st. Hilary 都好,無揀係因為最初諗住報私小,york 應該好D offer。同埋 st Hilary 太子校舍好細。
‹ 上一主題|下一主題