用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 崇真 vs 禮賢 vs 協和(太子)
go

崇真 vs 禮賢 vs 協和(太子) [複製鏈接]

請大家俾啲意見,崇真 vs 禮賢 vs 協和(太子)大家會選那一間呢? 唔該晒!
   1    0    0    0

natalielee 發表於 19-11-21 17:39
請大家俾啲意見,崇真 vs 禮賢 vs 協和(太子)大家會選那一間呢? 唔該晒!

可以參考以下討論,
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3799596&extra=page%3D4

禮賢,小朋友當年考過,感覺幾好,稍嫌校舍太細。

唔介意要俾學費,崇真和禮賢好d.

bbba05: 謝謝你的意見!只係考慮到崇小同禮賢中學的校網似乎不及油尖旺,所以十五十六中

natalielee 發表於 19-11-21 18:48
bbba05: 謝謝你的意見!只係考慮到崇小同禮賢中學的校網似乎不及油尖旺,所以十五十六中
...

明白的,真係要諗清楚,但其實有好多變數。例如學生本身成績,如果band 1 油尖旺好d, 但如果band 2 深水埗又多d選擇。其實宜家自行提早出結果,再加上直資,哩兩類都冇校網限制,可能未去到大抽獎已經收咗喇。

natalielee 發表於 19-11-21 17:39

太子協和
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

太子協和 好似幾好

謝謝大家的意見,真的很難抉擇呢(emoji)
‹ 上一主題|下一主題