用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Little habs playgroup
go

Little habs playgroup

Little habs 於 Nov 13-15取消的課已安排補課.
但今個星期19-22 Nov 取消的課不獲補堂或退款安排,口口聲聲話跟教育局 , 但playgroup 不是在教育局管理範圍. 如果他們自行決定取消, 應該作出補堂或退款安排! 他們今個星期send 了幾頁紙的home study material咁就算數.

如當初不想安排補堂或退款,佢地應該照常開放playgroup 之後讓家長自行決定帶唔帶小朋友上課.做法才正確.

回覆 Toutoujuju 的帖子

其實正常咁既環境取消先正路。

學校自行取消冇問題, 但都應該安排番補課或退款或credit note.
little habs 已回覆 , 佢地話會再同management 傾睇下點安排, 例如其他activities class, 或credit note 方案.
如果有家長遇到同一情況, 請與他們反映 (因佢地話要睇下有幾多家長先!)

咁起碼都有回應你地,pebbles取消,退都無得退,傾都無得傾

Toutoujuju 發表於 19-11-21 10:28
Little habs 於 Nov 13-15取消的課已安排補課.
但今個星期19-22 Nov 取消的課不獲補堂或退款安排,口口聲聲 ...

其實佢哋係停課不停工,
啲老師應該照返學㗎嘛。
我住得超近囉⋯⋯
其實交通唔受影響亦都冇危險

佢冇得比我選擇下取消咗課堂
亦不安排補課

同埋一個星期補
另一個星期就唔補
好明顯行政有問題囉

我哋可以怎樣追討

回覆 等待天使中 的帖子

打電話比佢地問佢地有乜安排 (refund, make up class or credit note etc)
佢話都要同management 商量, 其實已經有家長投拆佢地.佢地話現在諗緊同埋都要睇有幾多家長先
(我估係睇有幾多家長唔滿意).

佢仲問我報佐1月2月末, 會唔會報. 我話未報, 要等埋妳地會否 issue credit note先.

啊!我以為實有得補添,我見佢13-15/11都有得補,仲講明15/11返左都可以補多堂,我一心以為有得補,而家無得補?你係問佢地先講定佢地出左notice? 因為我都唔覺佢地有出notice,謝謝

回覆 ELYM 的帖子

我都沒有收到notice, 只收home material 所以打去問

去消費者委員會投訴佢

本來都想報1月2月班,但現在唔敢報。因為佢地話之後停課安排都會跟教育局,所以如果停課,都不會有make up class 或退款。

Little habs 話可以比個special 比家長,就係如果報了1,2月的如有需要可以成个Course shift 去3,4月。但要12月通知佢地。不過如果開始佐1,2月班就不可以轉了,即是費話。
我12月點知1月教育局會否停課。

完全保障唔到家長

Toutoujuju 發表於 19-11-22 21:15
本來都想報1月2月班,但現在唔敢報。因為佢地話之後停課安排都會跟教育局,所以如果停課,都不會有make up  ...

即是佢不會offer make up / refund/ others 比受影響個一個星期的學生?

回覆 等待天使中 的帖子

佢話management 話沒有喎。以我所知,都有好多家長都打去complain.
所以我唔會報1,2月d班住!

除了安排不當,佢地要檢討下啲老師質素,我呢班嘅老師好差,我就黎投訴佢

leungmui08 發表於 19-11-23 14:11
除了安排不當,佢地要檢討下啲老師質素,我呢班嘅老師好差,我就黎投訴佢 ...

你是WW 定 BB?

回覆 leungmui08 的帖子

Exactly!!!! 我班老師好差,classroom management 好差,有小朋友尖叫亂跑都唔理,自言自語咁講完要講既野就落堂,課堂氣氛好差

sasa_mom 發表於 19-11-23 14:19

你是WW 定 BB?
Bb, ww時的老師都唔錯

husky1206 發表於 19-11-23 14:23

Exactly!!!! 我班老師好差,classroom management 好差,有小朋友尖叫亂跑都唔理 ...
係咪miss F? 我上過幾個老師,佢真係好差勁,課程冇問題,係佢有問題。好多bb由工人或長老陪上堂,家長唔知咩事。佢收得咁貴,好應該concern一下老師的質素。

Yes yes!佢真係好無心教學,我上完第一堂都同老公講想寫投訴信俾主任

husky1206 發表於 19-11-23 18:53

Yes yes!佢真係好無心教學,我上完第一堂都同老公講想寫投訴信俾主任
me too , 佢上堂不停出錯,無心裝載,上多1,2堂佢再冇改善我一定會投訴佢,我上過3個老師其實都唔錯,估唔到今次遇到個咁差嘅

leungmui08 發表於 19-11-23 18:46
係咪miss F? 我上過幾個老師,佢真係好差勁,課程冇問題,係佢有問題。好多bb由工人或長老陪上堂,家長唔知 ...

海帆個間?